Store fremskridt for dyrene i 2016

Store fremskridt for dyrene i 2016

Nyheder

Hunde blev beskyttet mod masseaflivninger, bjørne blev reddet fra mishandling og grise og slagtekyllinger fik bedre forhold. Læs om nogle af de mange gode resultater, vi opnåede for dyrene i løbet af 2016.

I 2016 fik millioner af dyr et bedre liv takket være alle de dyrevenner, der bakker op om vores arbejde. I videoen herunder kan du se et lille udpluk af de hunde, elefanter, bjørne, grise og andre dyr, vi hjalp i 2016.

Hjælp til hundene

I 2016 nåede vi op på 1 million vaccinationer af hunde mod rabies. Vaccinationerne beskytter ikke kun hundene mod den dødbringende sygdom, men også mod brutale masseaflivninger. I årets løb vaccinerede vi blandt andet omkring 78.000 hunde i Kenya. 

I marts overrakte vi over 110.000 underskrifter fra danske hundevenner til de danske EU-politikere. Mange steder i Europa er de herreløse hunde hver dag i fare for at blive dræbt med smertefulde metoder, og vi bad EU-politikerne om at arbejde for at beskytte hundene.

I Rumænien lykkedes det os at sætte en stopper for masseaflivningerne af hunde i byen Constanța. Det skete takket være underskrifter fra over 60.000 hundevenner. Vi har desuden sat hunde på skoleskemaet i skoler over hele landet, så eleverne lærer om hundes behov, og hvordan man er en ansvarlig hundeejer.

en-million-hunde-vaccineret-incontext3_0

Vilde dyr skal beskyttes, ikke udnyttes

En halv million vilde dyr bliver udnyttet og mishandlet i turistindustrien – men i 2016 opnåede vi nogle store succeser for de vilde dyr.

Vi nåede op på over 100 danske og internationale rejseselskaber, der er stoppet med at tilbyde elefantridning og –shows til deres kunder. Og verdens største rejsesite, TripAdvisor, forpligtede sig til at stoppe med at sælge billetter til de steder, hvor turisterne kan komme i nærkontakt med vilde eller truede dyr. Det sker efter dialog med os og med pres fra 558.000 dyrevenner, der bakkede op om vores underskriftsindsamling rettet mod selskabet.

1016086_0

Vi reddede bjørne i Pakistan, Rumænien og Vietnam

I 2016 reddede vi otte bjørne i Pakistan fra de blodige bjørne-hundekampe eller fra et liv som dansebjørn, hvor bjørnene bliver mishandlet for at få dem til at optræde for publikum. De reddede bjørne kan nu nyde et trygt og beskyttet liv i det reservat, vi finansierer i landet.

Det naturskønne bjørnereservat i Rumænien fik syv nye beboere i løbet af året. De fleste af bjørnene har vi reddet fra et usselt liv i fangenskab, men to af dem var små unger, der blev fundet alene og forladte i skoven. I reservatet får de al den hjælp og pleje, de har brug for.

p3160922_0

Omkring 20.000 bjørne lever under kummerlige forhold på galdefabrikker i Asien. Her får de under store smerter tappet deres galde, der bruges i traditionel asiatisk medicin. I Vietnam er det nu forbudt at tappe galde fra bjørnene, og vi har mikrochippet de bjørne, der stadig lever i fangenskab, så vi kan overvåge dem. Det førte i 2016 til, at vi kunne hjælpe med at konfiskere tre bjørne. Vores indsats gennem de seneste 10 år har nedbragt antallet af bjørne i fangenskab i Vietnam med næsten 70 %.

I Sydkorea er vi også nået et stort skridt tættere på at udfase galdeindustrien. 99 % af bjørnene på fabrikkerne nu er steriliserede, så der ikke kan avles nye bjørne, og det er forbudt at indfange bjørne fra naturen.

Bedre forhold til grise og slagtekyllinger

Kina producerer hvert år omkring 700 millioner grise; det er over halvdelen af alle grise i verden. Vi vil forbedre forholdene for grisene ved at vise de kinesiske svineproducenter en bedre vej end intensive produktionssystemer, hvor dyrene har alt for lidt plads.

kina-grise-1216_0

I 2016 fortsatte vi samarbejdet med de store fødevarevirksomheder Nestlé, BRF og Betagro. 14 % af de søer, som Betagro producerer, lever nu i store fællesstalde i stedet for i små bokse, og virksomheden har også sørget for bedre forhold for deres slagtekyllinger. I alt har over 60 millioner grise og kyllinger i Betagros produktion fået et bedre liv.

Vi indsamlede i 2016 tæt på 300.000 underskrifter fra dyrevenner, der kræver bedre forhold for de slagtekyllinger, der ender på menuen hos globale fastfood-giganter. Vi kunne i slutningen af året glæde os over, at blandt andet den amerikanske kæde Panera Bread nu har forpligtet sig til at bruge slagtekyllinger, der vokser langsommere, har mere plads, dagslys og mulighed for at udføre naturlig adfærd.

I 2016 bar vores lobbyindsats i FN frugt: For første gang nogensinde har FN sat fokus på at give landbrugsdyr verden over et bedre liv.

Vi rykkede ud til katastroferamte dyr

I 2016 satte vi ind med akut hjælp til tæt på 600.000 dyr, der blev ramt af naturkatastrofer, og via forebyggende katastrofearbejde hjalp vi yderligere omkring 90.000 dyr. I alt rykkede vi ud til 10 katastrofer i 10 lande; blandt andet hjalp vi 100.000 orkanramte dyr i Haiti og 76.000 dyr, der blev ramt af voldsomme tyfoner i Filippinerne.

I FN oplevede vi i 2016 et gennembrud i vores lobbyarbejde, da medlemslandene indgik en ny aftale, der skal sætte fokus på katastroferamte dyr.

filippinerne-orkan-incontext

Dyremishandling på spanske festivaler skal stoppes

I løbet af året nåede vi op på over 100.000 underskrifter mod mishandlingen af tyre og andre dyr i tyrefægtningsarenaer og på festivaler i Spanien. Vi vil aflevere underskrifterne til de politiske ledere i Spanien og bede dem om at forbyde dyrplageri i traditionens navn.

I løbet af året har vi set tydelige tegn på, at mange spaniere selv ønsker at få stoppet dyremishandlingen. Blandt andet har flere spanske byer forbudt festivaler, hvor dyr mishandles, som for eksempel de brutale ildtyre-festivaler.

1009265_1_0

 

Vil du vide mere