Hanoi bear breaks free of the bear bile industry

Godt nyt fra Hanoi: Bjørn reddet fra bjørnegaldeindustrien

Nyheder

Den reddede hunbjørn er en af fem bjørne, som i år er blevet befriet fra deres kummerlige bure på bjørnegaldefabrikker i Vietnam – takket være vores mikrochips.

Vi er nået et lille skridt videre mod målet om at stoppe bjørnegaldeindustrien i Vietnam. For nylig konfiskerede de lokale myndigheder en hunbjørn fra en bjørnegaldefabrik i Hanoi. Det skete under en razzia på fabrikken sammen med vores vietnamesiske partnerorganisation Education for Nature Vietnam (ENV).

Manglende mikrochip blev bjørnens redning

Siden 2005 har det været ulovligt at tappe galde fra levende bjørne i Vietnam, og det er forbudt at indfange nye bjørne fra naturen eller at avle på de bjørne, der stadig lever i fangenskab. Det sker dog stadig nogle steder i det skjulte. Derfor har hjulpet myndighederne med at mikrochippe alle bjørnene i fangenskab, så det er muligt at overvåge dem.

Den redde hunbjørn har ikke nogen mikrochip og blev derfor konfiskeret. Hun har nu fået et nyt liv på Hanoi Wildlife Rescue Center. Hun er en af fem bjørne, som de vietnamesiske myndigheder har reddet i år. 

Tusindvis af bjørne lider for deres galdes skyld

Bjørnegalde bruges i traditionel asiatisk medicin, fordi den bliver tillagt helbredende virkning. Der findes både syntetiske og urtebaserede alternativer til galden, men alligevel lever der stadig omkring 20.000 bjørne i Asiens bjørnegaldeindustri. Bjørnene får tappet deres galde under store smerter, for eksempel ved at få store kanyler stukket ind i galdeblæren.

Den reddede hunbjørn har gennemgået ufattelige lidelser. Hun levede i et lille, beskidt bur, hvor hun sad direkte på det hårde betongulv og aldrig så solens lys. Mange af bjørnene på fabrikkerne bliver sultet, har ledsmerter og taber pelsen, og mange dør en langsom død af ubehandlede sygdomme.

Heldigvis får denne hunbjørn nu et trygt liv fri for stress og smerte.

hanoi_bear_web_story_1

For sidste gang i bur: Den reddede hunbjørn transporteres til Hanoi Wildlife Rescue Center.

Fremskridt i kampen for at stoppe bjørnenes lidelser

Vi arbejder for helt at få stoppet den brutale bjørnegaldeindustri. Gilbert Sape, der er kampagneleder for vores arbejde med vilde dyr i Asien og Stillehavsregionen, fortæller: ”Det er et komplekst og langvarigt arbejde, men vi kan se resultater af vores indsats gennem de seneste 10 år. Antallet af bjørne i fangenskab i Vietnam er nedbragt med næsten 70 % fra 4.300 i 2005 til 1.350 i dag.”

Udover at mikrochippe bjørnene uddanner vi også politimyndighederne i, hvordan de mest effektivt kan overvåge bjørnene og sikre sig, at bjørne ikke bliver ulovligt indfanget fra naturen. Sammen med ENV laver vi også et stort oplysningsarbejde, der har fået flere og flere forbrugere til at vælge bjørnegalde fra og de syntetiske og urtebaserede alternativer til.

Læs mere om vores arbejde for at stoppe bjørnegaldeindustrien >>

Vil du vide mere