Trist delfin i bassin i delfinarium.

Stop TUI's udnyttelse af delfiner

Hver eneste dag lider delfiner i fangenskab – blot for at underholde turister.

Skriv under

TUI tjener penge på delfiners lidelser

TUI Group er et af de sidste store, globale rejseselskaber, der stadig sælger billetter til delfinarier, hvor øresvin, spækhuggere og andre delfiner holdes i fangenskab under dybt unaturlige og begrænsende forhold.

Dermed er de med til at holde gang i en forældet industri, som tvinger højt intelligente havpattedyr til at henslæbe hele deres liv i små bassiner.

Ikoner af delfiner

Delfiner i fangenskab: 

  • tages fra deres mødre i alt for ung en alder
  • holdes indespærret i bassiner, der er 200.000 gange mindre end det område, de ville udfolde sig på i den fri natur
  • medicineres rutinemæssigt mod mavesår og infektioner, da de unaturlige forhold ofte gør dem syge
  • udviser ofte tvangspræget adfærd såsom at svømme rundt i uendelige cirkler eller flyde passivt i vandet – et tegn på stress og frustration
  • skader i flere tilfælde sig selv ved f.eks. at banke hovedet ind i bassinsiderne eller bide i bassinernes kanter eller metaltremmer.

Hjælp delfinerne:

Skriv under

Spækhugger optræder i Loro Parque på Tenerife

Spækhuggeren – verdens største delfin

Havets top-rovdyr

Spækhuggere holdes indespærret i bassiner så små, at det svarer til at give dem et badekar at leve i. I fangenskab lever de færreste spækhuggere længere end 30 år, mens de i naturen kan blive 70-90 år gamle.

Skriv under

TUI skal tage ansvar!

Delfinarier og andre steder med delfinunderholdning kan kun eksistere, fordi besøgende køber billetter til dem.

TUI Group har alt for længe fralagt sig ansvaret. De har udtalt, at det er op til deres gæster, hvad de vil foretage sig på ferien.

Men mange turister ved ikke, at delfinerne lider. De takker derfor ja til en udflugt til et delfinarium, fordi TUI markedsfører det som harmløs familieunderholdning.

Læg pres på TUI

I 2021 overbeviste vi rejsegiganten Expedia om at droppe delfinunderholdning med hjælp fra over 350.000 underskrifter fra dyrevenner verden over.

Det er på tide, at TUI følger Expedias og en lang række andre rejseselskabers eksempel og én gang for alle stopper med at tjene penge på delfiner i fangenskab.

Skriv under

Spækhuggere optræder i show

Dette er ikke ok!

På verdensplan lever over 3.000 delfiner i fangenskab. De leverer op til ti daglige shows for at stimulere efterspørgslen i turistbranchen.

Delfin ligger på bassinkant

Dette er ikke ok!

Bassinerne skal give publikum bedst muligt udsyn. Delfinerne kan derfor ikke skjule sig, og kloren, der holder vandet klart, kan irritere deres hud og øjne.

Turist får taget foto med delfin, der ligger på bassinkant.

Dette er ikke ok!

Det ser ofte ud som om, delfiner smiler. Det skyldes dog blot formen på deres kæber og har intet med deres trivsel i fangenskab at gøre.

”At holde hvaler som spækhuggere og andre delfiner i fangenskab er umenneskeligt og fører til dyb lidelse for disse intelligente, meget sociale dyr.”

Jan Schmidt-Burbach, dyrlæge, og ph.d. og leder af dyrevelfærdsresearch i World Animal Protection

Mere end 10.000 har allerede skrevet under

Skriv under

For information om, hvordan vi bruger dine oplysninger, og hvordan vi holder dine oplysninger sikre, bedes du læse vores persondatapolitik.

For information om, hvordan vi bruger dine oplysninger, og hvordan vi holder dine oplysninger sikre, bedes du læse vores persondatapolitik.