Bjørnegaldefabrikker i Asien

Problem

  • I Øst- og Sydøstasien holdes op mod 25.000 bjørne i fangenskab på galdefabrikker
  • Bjørnene får tappet deres galde på smertefuld vis, så den kan bruges i traditionel asiatisk medicin
  • Bjørnene lever under usle forhold og lider hele livet.

Løsning

  • Galdefabrikkerne skal lukkes, og handlen med bjørnegalde skal stoppes.

Det gør vi

  • Vi arbejder for at få landenes regeringer til at lukke fabrikkerne og forbyde produktion af bjørnegalde
  • Vi påvirker regeringerne til at vedtage og håndhæve love, der beskytter vilde bjørne fra tilfangetagelse
  • Vi oplyser forbrugerne om bjørnenes forhold og arbejder for at fremme alternativer til bjørnegalde.

Hjælp os med at stoppe bjørnenes lidelser

Støt vores arbejde for at hjælpe bjørnene. Dit bidrag bliver brugt, hvor behovet er størst for hjælp til forskellige dyr over alt i verden, herunder til vores arbejde for at redde bjørne fra et liv i fangenskab.

Bjørne hører til i naturen – ikke på fabrikker

Livet for bjørne på en galdefabrik

På de asiatiske galdefabrikker sidder de fleste af bjørnene i små bure, hvor de ikke kan stå oprejst. Bjørnene er stressede, hvilket viser sig ved, at de bider deres poter til blods, banker hovedet mod jernrørene eller bider i burenes tremmer, så deres tænder knækker.

Der går ofte betændelse i sårene i bjørnenes maver, de får svulster, indvendige sår eller galdesten. Nogle bjørne dør af indgrebene. Andre bjørne stopper med at producere galde efter få år. De bliver derefter overladt til sig selv i burene og sulter ihjel, eller de bliver dræbt, så deres galdeblærer og kløer kan sælges. 
 

Regeringer siger stop til bjørnegalde

Det er et langt, sejt træk at få stoppet galdefabrikkerne og mishandlingen af bjørnene - og det på trods af at flere og flere regeringer, organisationer og almindelige mennesker over hele Asien støtter os i dette arbejde. 

Heldigvis ser vi også fremskridt. Efter et massivt pres fra vores side sagde den vietnamesiske regering i 2005 ja til at afvikle galdefabrikkerne over en årrække. Siden da er antallet af vietnamesiske galdefabrikker halveret. Og i 2012 vedtog parlamentet i Sydkorea et forslag om at indlede tiltag til at afvikle bjørnegaldeindustrien. Vi lægger fortsat pres på landets regering for at igangsætte det konkrete arbejde for at udfase produktionen.

I samarbejde med vores lokale partnerorganisation Green Korea United har vi siden 2014 været med til at sørge for, at 90 % af bjørnene på Sydkoreas bjørnefabrikker er blevet steriliseret

Kun ved at stoppe bjørnegaldeindustrien helt kan vi redde flere bjørne fra at blive fanget i naturen og mishandlet på fabrikkerne.

Del i dit netværk:

Pinterest