Vi hjælper over 100.000 orkanramte dyr i Haiti

07/11/2016

Vores dyrlæger behandler køer, geder, høns og kæledyr i nogle af de områder af Haiti, der blev værst ramt af orkanen Matthew

Dyrene er trofaste følgesvende og mange menneskers levebrød. Og så er de levende væsner, der lider og føler smerte, så selvfølgelig skal vi hjælpe dem.

Efter orkanens hærgen i Haiti har tusindvis af dyr brug for hjælp. Vi er i landet for at behandle både landbrugsdyr og kæledyr i nød.

Som en del af katastrofeindsatsen har vi igangsat et omfattende vaccinationsprogram, så dyrene kan komme sig over sår, infektioner og stress uden at blive ramt af de smitsomme sygdomme, der ofte spreder sig i kølvandet på en katastrofe.

Dyrene er både familiemedlemmer og indtægtskilde

Mange haitianere opfatter deres dyr som en del af deres familie – og for nogle er dyrene deres eneste indtægtskilde. Det er derfor ekstremt vigtigt, at vi hjælper de overlevende dyr med at klare sig gennem den hårde tid efter orkanen.

Vores dyrlæge dr. Jean F. Thomas siger: “Dyrene er trofaste følgesvende og mange menneskers levebrød. Og så er de levende væsner, der lider og føler smerte, så selvfølgelig skal vi hjælpe dem.”

Det gør vi for landbrugsdyrene

  • 60.000 landbrugsdyr – herunder køer, får og geder – får dyrlægebehandling og bliver vaccineret mod miltbrand
  • 40.000 høns bliver vaccineret mod Newcastle disease

Dyr og mennesker er stadig ved at komme sig

Mange områder i Haiti er helt ødelagte, efter at orkanen ramte den 4. oktober 2016. Lokalsamfundene i den sydvestlige del af landet ernærer sig ved landbrug, og de er særligt hårdt ramt. Ikke mindst fordi de inden orkanen stadig kæmpede for at komme på fode efter et jordskælv i 2010.

Både bønderne i området og Haitis landbrugsministerium er meget taknemmelige for vores hjælp til dyrene i denne svære tid.

Du kan hjælpe dyrene i Haiti

Med et økonomisk bidrag kan du støtte vores arbejde for at hjælpe dyr i nød, herunder de tusindvis af dyr der har hårdt brug for hjælp efter orkanen i Haiti.

10 kr. kan betale for akut dyrlægebehandling – inklusiv antibiotika og forbindinger – til 100 landbrugsdyr.

70 kr. er nok til at vaccinere 100 høns mod Newcastle disease, og

170 kr. kan vaccinere 150 køer mod miltbrand.

Hjælp de katastroferamte dyr >>

Global kamp mod spøgelsesnet

A juvenile Gray whale ist entangled in a lobster trap line off the coast of Mexico

Hvordan håndterer vi det kasserede fiskegrej, der flyder rundt i verdenshavene til stor fare for havdyrene? Det spørgsmål var omdrejningspunktet for et møde,...