Hjælp til dyrene på Haiti efter orkanens hærgen

Hjælp til dyrene på Haiti efter orkanens hærgen

Nyheder

Haiti blev den 4. oktober ramt af den værste orkan i over 50 år. Tusindvis af dyr har hårdt brug for hjælp, og vi har sendt vores dyrlæger til landet for at behandle de nødstedte dyr.

Mange dyr i Haiti er skadede, og mange er blevet væk for deres ejere, efter at deres hjem blev jævnet med jorden af orkanen Matthew. Der er både køer, grise, høns, heste, æsler og kæledyr i de værst ramte områder, som har brug for vores hjælp.

Høns og andet fjerkræ er særligt sårbare i orkaner, og for mange mindre bønder er hønsene af afgørende betydning for deres levebrød. Vi vil derfor gøre en særlig indsats for at hjælpe de nødstedte høns.

Vores indsats er i første omgang fokuseret på nogle af de værst ramte områder, herunder Petit Goave, Kenscoff og hovedstaden Port au Prince.

haiti_web_story_2

REUTERS/ Carlos Garcia Rawlins.

Smitsomme sygdomme truer

Ligesom mennesker bliver dyr meget sårbare over for de parasitsygdomme og infektioner, der ofte spreder sig i kølvandet på en naturkatastrofe.

Vores erfarne dyrlæger håber på at kunne forebygge smittefaren ved at give dyrene medicin og foder, der holder dem sunde.

Når vi hjælper dyrene, hjælper vi også mennesker

Når naturkatastrofer rammer, bliver dyrene ofte glemt i nødshjælpsindsatsen. Men fattige lokalsamfund er ofte helt afhængige af deres husdyr for at overleve, og mange mennesker finder stor trøst i deres kæledyr midt i ødelæggelserne.

Fra vores tidligere indsatser på Haiti ved vi, hvor meget indbyggerne holder af deres dyr, og uden dyrene kan de ikke klare sig. Derfor hjælper vores indsats ikke kun dyrene. Den hjælper også for deres ejere til at komme på fode igen.

Vil du vide mere