110.000 danskere beder politikerne stoppe hundedrab i Europa

31/03/2016

De herreløse hunde i Europa har det ikke godt og bliver dræbt på brutale måder. I dag overrækker vi over 110.000 underskrifter til danske EU-politikere beder dem om at arbejde for at beskytte hundene.

Vi har i de seneste 30 år arbejdet for at beskytte hunde over hele verden og har samarbejdet med regeringer og lokale myndigheder om at håndtere deres bestande af herreløse hunde på human vis. Erfaringen viser, at vaccinationer og sterilisering/kastrering er den klart mest effektive og dyrevenlige løsning.

Millioner af herreløse hunde i Europa lever ubeskyttet, og tusindvis af dem er hver dag i fare for at blive dræbt på brutal vis. Hundene bliver opfattet som en pestilens, og frygten for sygdomsspredning er stor. Men metoderne til at slå hundene ihjel er unødig brutale: De fodres med mad med glasskår i, bindes og efterlades i skove, hvor de sulter ihjel, eller de smides levende i containere. 

Ikke nok med at hundene lider en langsom og smertefuld død – aflivningerne er heller ikke en effektiv løsning på problemet med herreløse hunde. Derfor har vi iværksat kampagnen ”Stop hundedrab”, hvor over 110.000 danskere med deres underskrift har protesteret mod den hensynsløse behandling af hundene.  

Beskyt hundene med lovgivning

Direktør for World Animal Protection Gitte Buchave siger:

”Vi beder de danske medlemmer af Europa-Parlamentet om at arbejde for, at alle hunde i Europa er beskyttet af effektiv lovgivning.  Det er et vigtigt skridt mod at få forbedret forholdene for hunde i Europa, for uden tilstrækkelig lovgivning på området er det svært at beskytte hundene i de enkelte lande. Med over 110.000 danskere bag os burde der være stor vægt bag vores ord, når vi siger: Stop de brutale hundedrab!”

Masseaflivninger løser ikke problemet

Masseaflivninger løser ikke problemet med herreløse hunde på den lange bane: Herreløse hunde bevæger sig derhen, hvor de kan få mad. Hvis man afliver mange hunde i ét område, vil hundene fra nærliggende områder meget hurtigt bevæge sig derhen, da der nu er mindre konkurrence om maden og pladsen. Her kan de formere sig med op til to kuld hvalpe om året, og snart er man tilbage ved udgangspunktet med overvældende mange herreløse hunde. 

Vi har i de seneste 30 år arbejdet for at beskytte hunde over hele verden og har samarbejdet med regeringer og lokale myndigheder om at håndtere deres bestande af herreløse hunde på human vis.  Erfaringen viser, at vaccinationer og sterilisering/kastrering er den klart mest effektive og dyrevenlige løsning. 

Succes fra Rumænien viser vejen frem

I blandt andet Rumænien har vi bevist, at der både findes en mere effektiv og dyrevenlig løsning. I udvalgte områder af landet har vi sammen med vores lokale partnerorganisationer steriliseret, kastreret og vaccineret hundene. Vi har desuden lavet et omfattende arbejde for at oplyse om det ansvar, man har som hundeejer – ikke mindst at man skal undgå, at ens hunde sætter uønskede hvalpe i verden. 

På grund af dette arbejde er der nu langt færre herreløse hunde end før. I et af områderne vurderer borgmesteren, at antallet af herreløse hunde er faldet fra 3.000 til 300 – hele 90 procent. En så høj reduktion har man aldrig opnået ved at aflive hunde.

Læs mere om vores arbejde med hunde >>