Valencia forbyder ”ildtyre”

15/06/2016

Nu er det slut med de brutale ”ildtyre”-festivaler i den tredjestørste by i Spanien.

Selvom vi hele tiden ser fremskridt i Spanien, er der stadig et godt stykke vej, før dyr ikke længere bliver mishandlet i traditionens navn.

For nylig fortalte vi, at tre spanske byer har forbudt de brutale ”ildtyre”-festivaler, hvor tyre får sat ild i hornene. Nu følger endnu en by trop; denne gang Valencia.

Ifølge Valencias borgmester, Joan Ribo, skyldes forbuddet, at tyrene bliver mishandlet på festivalerne.

”Ildtyre”-festivalerne finder sted flere steder i Spanien. Her får en skrækslagen tyr fastgjort brændende materiale til sine horn. Tyren springer panisk rundt i op til en time i et forsøg på at komme væk fra flammerne. Til sidst er den så udmattet, at den opgiver. Derefter bliver den trukket væk for at blive slagtet.

En vigtig sejr – men vi har ikke nået målet

Valencias forbud er et skridt i den rigtige retning mod at få stoppet de mange festivaler, hvor dyr lider. Byrådet i Valencia har samtidig skåret støttemidler væk til finansiering af tyreløb og tyrefægtningsskoler. På tyrefægtningsskolerne oplæres teenagere blandt andet ved, at de stikker spyd og sværd i kalve.

Desværre har Valencia ikke indført et forbud mod tyrefægtning, sådan som det for eksempel er sket i Catalonien og på de Kanariske Øer.

Vi lægger pres på politikerne

Selvom vi hele tiden ser fremskridt i Spanien, er der stadig et godt stykke vej, før dyr ikke længere bliver mishandlet i traditionens navn. Op mod 60.000 tyre og andre dyr bliver hvert år mishandlet og dræbt under festivaler og i tyrefægtningsarenaer i Spanien.

I september afleverer vi den samlede protest til lederne af Spaniens politiske partier og kræver, at de forbyder det.

Læs også: Slut med mishandling af ænder på spansk festival >>