Slut med hundedrab i Constanța, Rumænien

15/09/2016

Med underskrifter fra over 60.000 dyrevenner er det lykkedes os at få sat en stopper for de brutale masseaflivninger af hunde i den rumænske by.

Vi er meget glade for, at viceborg- mesteren vil indføre vores dyrevenlige metoder i byen med hjælp fra de lokale dyre- beskyttelsesorganisationer. Vi har bedt om at få hans løfter på skrift.

Hvert år er mere end 4.000 hunde blevet dræbt i Constanța. Drabene er ikke bare brutale, men også totalt ineffektive: Der er lige så mange gadehunde nu som for 16 år siden, hvor masseaflivningerne startede.Gadehund i Constanța.

Vi har samlet underskrifter ind fra hundevenner i Danmark, Sverige, Holland, Brasilien og Australien. I løbet af kort tid skrev mere end 60.000 under i protest mod drabene, og de underskrifter har vi nu overrakt til viceborgmesteren i Constanța.Fra venstre til højre: Save the dogs direktør Filippo Agostino, viceborgmester i Constanța Babu Dumitru, vores hollandske kampagneleder Sabine Zwiers og vores danske kampagnemedarbejder Julie Thygesen.

Hundene skal hjælpes med dyrevenlige metoder

Vi havde en god dialog med viceborgmesteren, og han lovede at sætte en stopper for de brutale masseaflivninger af hundene. 

Underskrifterne gjorde indtryk, og det samme gjorde de resultater, vi kunne fremvise fra blandt andet Cernavodă i Rumænien, hvor vi med succes har løst udfordringerne med gadehunde med dyrevenlige metoder. Viceborgmesteren vil nu indføre en række af de tiltag, vi anbefalede:

  • Hundeejere kan gratis få steriliseret deres hunde
  • En kampagne skal få hundeejere til at lade deres hunde blive mikrochippet
  • Hunde skal nu være mindst 30 dage på et internat, før man må overveje at aflive den. Det øger chancen for, at hunden kan få et nyt hjem
  • Det offentlige internat skal genåbnes inden for de næste seks måneder og have som formål at finde nye familier til hundene
  • Byen indfører det uddannelsesprogram, vi har udviklet i Rumænien, som skal lære folk at passe bedre på deres hunde
  • Samarbejde med vores partnerorganisation Save the Dogs

Uansvarlige hundeejere skaber flere gadehunde

Det er meget positivt, at der nu bliver sat fokus på, at hundeejere får steriliseret og registreret deres hunde. Mange hunde strejfer omkring i byens gader, selvom de har en ejer, og der parrer de sig og sætter ønskede hvalpe i verden.

Sabine Zwiers, der er vores europæiske kampagneleder, fortæller: ”Der er så mange herreløse hunde i Constanța, fordi mange mennesker bare efterlader deres hunde på gaden, hvis de ikke ønsker at tage sig af dem.”

Vi vil have løfterne på skrift

Hun fortsætter: ”Vi er meget glade for, at viceborgmesteren vil indføre vores dyrevenlige metoder i byen med hjælp fra de lokale dyrebeskyttelsesorganisationer. Vi har bedt om at få hans løfter på skrift, så indbyggerne i Constanța kan holde ham ansvarlig for at overholde dem.”

Læs mere om vores arbejde for at beskytte gadehundene i Østeuropa >>Vores danske kampagnemedarbejder Julie møder en af de hunde, Save the Dogs har reddet fra et liv på gaden.