Hjælp på vej til de tyfonramte dyr

27/10/2016

Vores katastrofeteam er på vej til Filippinerne for at hjælpe dyrene, efter at to tyfoner har ramt den nordlige del af landet. Når vi hjælper dyrene, hjælper vi samtidig deres ejere til at komme på fode igen.

Millioner af mennesker i dette område af Filippinerne er helt afhængige af deres dyr. Dyrene giver dem mad på bordet, sørger for at de kan tjene til dagen og vejen, holder vagt over deres ejendom og er deres trofaste følgesvende.

En række frivillige dyrlæger i Filippinerne står klar til at hjælpe vores katastrofeteam, så vi sammen kan behandle de mange dyr, der har brug for hjælp. På øen Luzon, hvor tyfonerne ramte, er der mange køer og vandbøfler. Mange familier holder også ænder, høns og geder, og mange har hunde og katte som kæledyr.

Sårede og syge dyr har akut brug for hjælp

Mange bygninger er ødelagte, og i kystområderne har op til tre meter høje stormbølger lavet store ødelæggelser. Vi forventer, at mange dyr er sårede, fordi de er blevet ramt af flyvende murbrokker, eller fordi deres stalde er faldet sammen om hovederne på dem. 

Sandsynligvis vil dyrlægerne også skulle behandle mange dyr med åndedræts- og øjenproblemer, dyr som får klovbrandbylder eller som bliver syge af at drikke forurenet vand.

En af dyrlægerne, May Christine Espiritu, fortæller: ”Vi har modtaget rapporter om voldsomme oversvømmelser i områder, hvor der er mange landbrugsdyr. Vi er bekymrede for situationen og beder til, at både mennesker og dyr er i sikkerhed.”

May Christine Espiritu og vores katastrofeteam fortæller om en af vores tidligere indsatser.

Mange mennesker er helt afhængige af deres dyr

Desværre bliver Filippinerne hvert år ramt af adskillige naturkatastrofer. Vores tidligere arbejde i landet har vist, at dyrene i dagene og ugerne efter katastrofen ofte står direkte i vandet i de oversvømmede områder og ikke har nogen form for beskyttelse fra elementernes rasen. Det gør dem stressede og ekstremt modtagelige over for sygdomme.

Millioner af mennesker i dette område af Filippinerne er helt afhængige af deres dyr. Dyrene giver dem mad på bordet, sørger for at de kan tjene til dagen og vejen, holder vagt over deres ejendom og er deres trofaste følgesvende.

Du kan hjælpe de katastroferamte dyr

Takket være den gavmilde støtte fra de mange dyrevenner, der bakker op om vores arbejde, har vi hjulpet millioner af dyr, der rammes af naturkatastrofer. 

Med din støtte kan vi hjælpe dyrene i Filippinerne >>

Global kamp mod spøgelsesnet

A juvenile Gray whale ist entangled in a lobster trap line off the coast of Mexico

Hvordan håndterer vi det kasserede fiskegrej, der flyder rundt i verdenshavene til stor fare for havdyrene? Det spørgsmål var omdrejningspunktet for et møde,...