1 million hunde vaccineret mod rabies

20/06/2016

Ved at vaccinere hunde over hele verden, beskytter vi dem mod at blive brutalt dræbt. Nu fejrer vi, at vi har vaccineret hund nr. 1 million.

In 2016 we helped protect all eight species of pangolin, the world’s most trafficked mammal

Hvert år slås næsten 10 millioner hunde ihjel - ofte fordi mennesker er bange for at blive smittet med rabies. Metoderne til at dræbe hundene er ofte meget brutale. For eksempel får hundene langsomt virkende gift, eller de bliver stenet eller banket ihjel med køller. Hundene kan være flere minutter eller endda timer om at dø.

Hundedrab stopper ikke rabies

Mindst 59.000 mennesker dør hvert år af rabies, og 99 % af dem er blevet smittet af hunde. For at udrydde rabies blandt mennesker, skal man altså udrydde rabies blandt hunde.

Men masseaflivninger af hunde er ikke bare brutale, de er også nyttesløse. De mange hundedrab stopper ikke rabies i at sprede sig – det gør kun vaccinationer.Kø til rabiesvaccination i Kenya, april 2016. 

Vaccinationer beskytter mod masseaflivninger

Vi har nu vaccineret 1 million hunde mod rabies.

Vaccinationerne fjerner frygten for, at hundene kan smitte med rabies, og det skaber et langt bedre forhold mellem hunde og mennesker. Hundene bliver ikke længere aflivet, og menneskene er beskyttet mod den dødbringende sygdom.Hvalpen Samantha har lige fået sin rabiesvaccination med tilhørende certifikat, Kenya 2016. 

Siden 2011 har vi med stor succes vaccineret hunde mod rabies mange steder i verden. I tre udvalgte områder af Kina har der ikke været et eneste rabiestilfælde blandt mennesker, siden vi begyndte at vaccinere hundene i 2012. Det samme gør sig gældende i Zanzibar, Tanzania, hvor vi har vaccineret hundene siden 2013.Cardine med hunden Wins på skødet og hendes søn Ryan med deres anden hund Malakas venter på, at det bliver deres tur til rabiesvaccination, Filippinerne, 2014.

Med vaccinationer kan vi helt udrydde rabies

Resultaterne taler for sig selv. Derfor vil Verdenssundhedsorganisationen (WHO), Verdensorganisationen for Dyresundhed (OIE) og FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) bruge vores dyrevenlige metoder til at udrydde rabies inden 2030.

Vi arbejder videre for at vaccinere den næste million hunde mod rabies og dermed redde både hunde- og menneskeliv.

Her kan du støtte vores arbejde med at vaccinere hunde>>

Hjælp til gadehundene i Europa

Hjælp til gadehundene i Europa

Vi kæmper videre for at få EU til at beskytte de mange herreløse hunde i Europa. I Østeuropa har vi bevist, at vi med dyrevenlige metoder kan hjælpe både hunde...