Hilsner fra de gode elefantsteder: ”Nu har vi håb”

04/08/2020

Da COVID-19 satte en stopper for turismen, stod mange elefantvenlige steder uden midler til at tage sig af elefanterne. Nu sender de takkehilsner, fordi vi og vores støtter hjælper dem gennem den svære tid.

"Jeg havde næsten mistet modet, men denne støtte har givet mig motivation tilbage til at fortsætte.” Katherine Connor, grundlægger af BLES

Topfoto: Kindred Spirit Elephant Sanctuary 

Takkehilsen fra Mandalao Elephant Conservation:

I elefantvenlige lejre og reservater kan turisterne opleve de store dyr græsse, udforske og socialisere med hinanden på deres egne præmisser. Elefanterne er typisk reddet fra et liv i traditionelle elefantlejre, hvor de har været trænet med ekstremt brutale metoder til f.eks. at optræde eller bære rundt på turister.

Men elefanternes gode liv var i fare, da turisterne blev væk pga. coronapandemien. Uden indtægter fra besøgende kunne de elefantvenlige steder ikke betale for foder og medicin til elefanterne eller løn til mahoutterne, der passer dyrene.

Derfor trådte vi til – bl.a. med støtte fra gavmilde danske dyrevenner. Og taknemmeligheden fra elefantlejrene har været overvældende. Her følger blot et lille udpluk af de takkehilsner, vi har modtaget.

Kindred Spirit Elephant Sanctuay, Thailand

Elefanterne Boon Rott and Gen Thong leger i Kindred Spirit Elephant Sanctuart. Foto: Kindred Spirit Elephant Sanctuary

Foto: Kindred Spirit Elephant Sanctuary

“Uden jeres støtte ville vi ikke kunne tage os af vores elefanter. Vi har bl.a. brugt pengene til at købe majskolber, banantræer og andet foder til elefanterne. Den ekstraordinære støtte er en livline for os. Vores elefanter har i det store hele kunnet fortsætte deres liv, som de plejer,” fortæller Kerri McCrea, en af Kindred Spirits grundlæggere.

”Jeg vil gerne sende en KÆMPE TAK til World Animal Protections støtter. Uden jer ville vi kæmpe for at overleve og var måske nødt til at træffe en tung beslutning om fremtiden. Men nu har vi masser af håb... og vores største håb er, at der vil ske et skift i turistindustrien i en mere elefantvenlig retning.”

Mahouts Elephant Foundation, Thailand

Glad elefantfamilie. Foto: Mahouts Elephant Foundation

Foto: Mahouts Elephant Foundation

”Vi er dybt taknemmelige for alle, der har hjulpet os under krisen. Den gavmilde støtte fra World Animal Protection har betydet, at vi fortsat har kunnet betale løn til vores mahoutter, som arbejder utrætteligt for at give elefanterne det bedst mulige liv,” siger Sarah Blaine, en af grundlæggerne af Mahouts Elephant Foundation.

”Mahoutterne er helt uundværlige for vores arbejde. For nylig kom vores elefanttyr Ya Bu til skade, men mahoutterne behandlede ham og sørgede for, at han fik sin yndlingsmad at spise imens. Ya Bu er nu kommet sig helt og er tilbage i skoven, hvor han tilbringer det meste af dagen med udforske området og finde de lækreste blade og planter.”

Burm and Emily’s Elephant Sanctuary, Thailand

Foto: Burm and Emily’s Elephant Sanctuary

Foto: Burm and Emily’s Elephant Sanctuary

“Støtten betyder, at vi mahoutter fortsat kan få løn, så vi kan forsørge vores familier – og den gør os i stand til at holde vores elefanter sunde og glade,” fortæller en mahout i Burm and Emily’s Elephant Sanctuary.

Emily McWilliam, en af grundlæggerne af stedet, tilføjer: ”Det er så vigtigt, at vi klarer os igennem denne svære tid, så vi kan fortsætte med at give elefanterne et trygt og naturligt hjem. Takket være jeres hjælp kan vi også fremover give udslidte elefanter et nyt og bedre liv.”

Boon Lott’s Elephant Sanctuary (BLES), Thailand

Foto: BLES

Foto: BLES

“Den ekstra støtte fra World Animal Protection har været en kæmpe lettelse for mig. Jeg havde næsten mistet modet, men denne støtte har givet mig motivation tilbage til at fortsætte,” siger Katherine Connor, grundlægger af BLES.

”Jeg vil gerne sige TAK til alle jer, der har støttet! Elefanterne ville have været fortabt uden jeres gavmildhed. Jeg håber, at I vil fortsætte jeres støtte til World Animal Protection, for der kommer til at gå mange måneder endnu, før vi kan fortsætte som før coronakrisen.”

Tree Tops Elephant Reserve, Thailand

Foto: Tree Tops

Foto: Tree Tops

Tree Tops er det seneste elefantreservat, vi hjælper – her trådte vi til med støtte i juli måned.

”Vi er dybt taknemmelige for støtten i denne ekstremt svære tid. Vi åbnede i oktober 2019 og fik rigtig god respons på vores etiske tilgang. Men i marts måtte vi lukke pga. COVID-19, og vi aner ikke, hvornår turisterne vender tilbage,” siger Louise Rogerson, der leder Tree Tops.

”Det lykkedes os at overleve de første måneder, men til sidste havde vi desperat brug for penge til at fodre vores elefanter og betale løn til mahoutterne. Det er en kæmpe lettelse, at vi nu får hjælp til at komme gennem krisen, for vi ønsker at hjælpe mange flere elefanter fremover.”

Så mange elefantvenlige steder hjælper vi gennem krisen

Vi fortsætter støtten til de elefantvenlige steder indtil november 2020, hvor vi forventer, at de kan genåbne. Indtil videre har vi støttet i alt 12 lejre og reservater:

 • ChangChill – Thailand
 • Boon Lott Elephant Sanctuary (BLES) – Thailand
 • Burm and Emily’s Elephant Sanctuary – Thailand
 • Elephant Valley Thailand (EVT) – Thailand
 • Elephant Valley Project – Cambodia
 • Following Giants – Thailand
 • Kindred Spirit Elephant Sanctuary – Thailand
 • Mahouts Elephant Foundation – Thailand
 • Mandalao Elephant Conservation – Laos
 • Somboon Legacy Foundation – Thailand
 • Tiger Tops – Nepal
 • Tree Tops Elephant Reserve – Thailand 

Vil du være med til at hjælpe elefanterne? Så klik herunder og give et bidrag:

Støt nu

Foto: Kindred Spirit Elephant Sanctuary
Foto: Kindred Spirit Elephant Sanctuary

Reddet! Fire bjørne får et nyt liv

Bjørnene nyder livet i reservatet, vi finansierer i Pakistan

Mød de fire bjørne, som vores pakistanske partnerorganisation i juni reddede fra et liv med mishandling og udnyttelse og gav et nyt, godt bjørneliv.

Dyrebare dyr: Bjørnen

Mother and bear cub playing in water

Bjørne har en god hukommelse, kan bruge redskaber og føle dyb sorg – og er en af de arter, der er truet af handlen med vilde dyr. Lær mere om bjørne.