Boon Lott's Elephant Sanctuary

Katherine – elefanternes skytsengel

Nyheder

En elefantunge satte uudslettelige spor i Katherine Connor hjerte. Takket være denne unge findes der i dag et sted, hvor mishandlede elefanter i Thailand kan få et nyt liv. Læs interviewet med Katherine her.

1018367

For enden af en skjult grusvej i Nordthailand ligger der er fristed for elefanter, der er blevet reddet fra turistindustrien. Boon Lott’s Elephant Sanctuary (BLES), som vi støtter, er grundlagt af englænderen Katherine Connor. Historien om, hvordan hun viede sit liv til elefanterne, starter med en for tidligt født elefantunge.

Boon Lotts historie

BLES er opkaldt efter elefantungen Boon Lott. For 15 år siden arbejdede Katherine som frivillig på et elefanthospital, hvor Boon Lott kom ind, fordi han var født for tidligt. Katherine knyttede sig med det samme til den skrøbelige tre måneder gamle unge. 

Da Boon Lott var seks måneder gammel, besluttede ejeren at sælge ham til en turistattraktion og sende hans mor tilbage til den ulovlige skovhugstindustri. I naturen bliver elefantunger hos moren, indtil de er mindst tre år gamle, og Katherine vidste med sig selv, at den lille Boon Lott ikke ville overleve at blive adskilt fra sin mor. 

Katherine samlede penge ind til at købe Boon Lott, og hun forhandlede en aftale på plads med ejeren om, at Boon Lotts mor kunne blive sammen med sin unge, indtil Boon Lott af sig selv var vænnet fra.

Løftet om en bedre fremtid for elefanterne

”Jeg brugte 14 måneder på at passe og elske Boon Lott,” fortæller Katherine. Desværre døde Boon Lott senere efter at have brækket et ben. Men hans død og mishandlingen af elefanterne i Thailands turistindustri inspirerede Katherine til at grundlægge BLES.

”Jeg kom til Thailand for at se elefanter. Men jeg blev dybt ulykkelig over at opleve, hvor dårligt de havde det alle de steder, som guidebøgerne anbefalede. Elefanterne, der bar rundt på turister eller optrådte i shows, var tydeligt stressede, og mange var udsultede. De led på grund af turismen.”

Katherine fortsætter: ”Da Boon Lott døde i mine arme, gav jeg ham et løfte. Jeg ville fortælle verden om ham, så han ikke bare blev en statistik… endnu en død elefantunge i Thailand. Og jeg lovede, at jeg ville hjælpe hans familie, elefanterne.”

1018366

Katherine har undersøgt alt, hvad hun kunne, om den bedste pasning og pleje af elefanter.

Thailand-England tur retur

I årene mellem 2004-2006 rejste Katherine penge til at bygge BLES. Hun vendte tilbage til England, hvor hun ved siden af et fuldtidsjob igangsatte en lang række fundraisingaktiviteter.

”Jeg oprettede en velgørende forening, arrangerede loppemarkeder, holdt foredrag, skrev artikler… alt muligt. Jeg solgte også alle mine ejendele og sparede alt op, jeg kunne. Det tog mig 18 måneder, før jeg havde et stort nok beløb stående på bankkontoen, og seks måneder senere startede jeg byggeriet.

I dag har BLES 300 hektar land, 14 elefanter og 24 ansatte.

De tre elefanter kaldet

De tre hunelefanter, som Katherine og de ansatte i BLES kalder "sladretanterne".

Redningsaktioner og forhandlinger

Katherine bruger en del af sin tid på at rejse rundt i Thailand for at møde elefantejere og forhandle med dem om at overdrage deres elefanter til BLES.

“Vi rejser tager jævnligt ud og besøger både nye og gamle elefantlejre. Her i BLES sætter vi en ære i at opbygge stærke, positive og åbne relationer til så mange forskellige elefantlejre og –ejere som muligt. Jeg tror, at vi er nødt til at samarbejde, hvis vi virkelig skal gøre en forskel for elefanterne i Thailand.”

Vil du vide mere