Vi hjælper Happy Elephant Care Valley i Chiang Mai med at give dyrene et bedre liv og blive en elefantvenlig turistattraktion.

Slut med elefantridning: Thailandsk elefantlejr ændrer kurs

Nyheder

Vi hjælper Happy Elephant Care Valley i Chiang Mai med at give dyrene et bedre liv og blive en elefantvenlig turistattraktion.

* OBS: Siden publiceringen af denne artikel har lejren ændret navn til ChangChill

Enhver kontakt med et fire tons tungt dyr er potentielt farligt. I fremtiden vil turister ikke længere komme i fysisk kontakt med elefanterne i Happy Elephant Care Valley. I stedet vil de kunne se elefanterne leve et naturligt liv på afstand. 

Stigende efterspørgsel på elefantvenlige oplevelser

Indtil for nylig kunne man ride på elefanterne i Happy Elephant Care Valley. Men med hjælp fra en lang række af de store spillere i rejsebranchen er det lykkedes os at overbevise lejren om, at der er en voksende efterspørgsel på etisk forsvarlige elefantoplevelser. 

Blandt andet TUI Group, Thomas Cook Group (Spies’ moderselskab), The Travel Corporation, Intrepid Group, G Adventures og EXO Travel har været med til at dokumentere udviklingen blandt rejsende, der i stigende grad ønsker at opleve elefanter være elefanter.

Vi er taknemmelige for den gavmilde økonomiske støtte fra TUI Care Foundation, som har hjulpet os med at nå denne milepæl i arbejdet for at give elefanterne i Thailands turistindustri et bedre liv.

Happy Elephant Care Valley vil også stoppe aktiviteter, hvor turister kan bade og fodre elefanterne.

1021408

Jokia og hendes unge Pangao.

Slut med skarpe kroge til at kontrollere elefanterne

Elefanter er vilde dyr, uanset om de er født i fangenskab eller taget fra naturen. De er aldrig blevet domesticerede og er derfor nødt til at være under konstant kontrol, når de er i nærkontakt med fremmede mennesker. 

Traditionelt er elefanterne blevet trænet med barske metoder. Men ved elefantvenlige attraktioner er turisterne på sikker afstand af elefanterne, og der er derfor ikke behov for de hårde metoder.

I Happy Elephant Care Valley vil elefanterne fremover kunne opføre sig, ligesom de gør i naturen. De vil være fri til at vandre omkring i dalen, svømme og mudderbade. Og turisterne kan se dem nyde livet på sikker afstand.

Sandsynligvis åbner Happy Elephant Care Valley som elefantvenlig turistattraktion i starten af 2019.

1021394

Pangao er to år gammel og født i fangenskab.

Holdningen blandt turister er ved at ændre sig

Vores samarbejde med rejseindustrien har sat den positive udvikling i gang. I september 2017 præsenterede vi i fællesskab med en række store rejseselskaber en forretningsmodel for de thailandske elefantlejre. Her viste vi, at der er en stigende efterspørgsel på ansvarlig turisme.

Selvom elefantridning stadig er en populær aktivitet blandt turister, er der tegn på, at flere og flere turister kender til elefanternes skjulte lidelser. 

I 2017 foretog researchvirksomheden Kantar en undersøgelse, der viste, at på kun tre år er antallet af mennesker, der finder elefantridning acceptabelt, faldet med 9 % – fra 53 % til 44 %. Undersøgelsen viste også, at 80 % af turisterne ville foretrække at opleve elefanterne i deres naturlige miljø.

1021395

Fremover vil elefanterne leve et mere naturligt liv i Happy Elephant Care Valley.

En milepæl for elefantvenlig turisme

Vores international direktør, Steve McIvor, siger: 

“Aftalen en vigtig milepæl for World Animal Protection. Den viser, at elefantlejre kan give deres elefanter bedre leveforhold og stadig køre rundt økonomisk.” Han fortsætter: 

”Happy Elephant Care Valley vil fungere som et eksempel på en attraktion, hvor turister kan opleve elefanter leve frit og naturligt som del af en flok. Her vil man kunne se, at man kan sælge elefantvenlige oplevelser, hvor dyrene ikke tvinges til at interagere med mennesker. Og det kan få flere lejre til at prioritere dyrenes behov.”

Læs vores 10 gode råd til at være en dyrevenlig turist >>

Se listen over de 10 typer turistattraktioner, hvor dyrene lider mest >>

Vil du vide mere