Vi vil hjælpe elefantlejre i Thailand med at skifte kurs, så elefanterne får bedre forhold

På vej mod elefantvenlige turistattraktioner

Nyheder

Der er håb for elefanterne i Thailands turistindustri: Vi vil hjælpe elefantlejre med at omdanne sig til steder med langt bedre forhold for dyrene, så turister kan opleve elefanter under naturlige forhold

Der er en stigende efterspørgsel på attraktioner med elefanter, hvor dyrene ikke bliver mishandlet og lever under elendige forhold, blot for at turister kan ride på dem eller se dem optræde. 

Der er omkring 4.400 elefanter i fangenskab i Thailands hurtigt voksende turistindustri, og de fleste lever under usle forhold. Vi har et mål om at få en række elefantattraktioner til at lægge kursen om og blive elefantvenlige. Derfor har vi udviklet en forretningsmodel for at forvandle elefantlejre i Thailand til elefantvenlige attraktioner.

Sammen med nogle af verdens største internationale rejseselskaber lancerede vi i september denne forretningsmodel for repræsentanter for de thailandske elefantattraktioner. 

1018762

Tusindvis af elefanter lider i turistindustrien i Thailand.

Klar besked fra rejseselskaberne: Det vil turisterne have

Flere rejseselskaber støtter op om den nye forretningsmodel, heriblandt TUI, Intrepid, EXO Travel, DER Touristik, The Travel Corporation og Abercrombie and Kent. De er blandt de over 180 rejseselskaber verden over – herunder en række danske – der efter dialog med os har droppet elefantridning og –shows. 

Selskaberne vil gerne kunne tilbyde deres kunder at besøge elefantvenlige attraktioner, hvor de kan opleve dyrene under gode forhold i naturlige omgivelser.

”Vi lod rejseselskaberne selv forklare indehaverne af elefantattraktionerne, hvad deres kunder gerne vil have. Selskaberne fortalte om deres behov for elefantvenlige produkter, som de kan tilføje til deres udflugtsprogrammer. Mødes viste meget tydeligt, at her er en ny markedsmulighed for elefantlejrene. Indehaverne kunne se at ved at møde efterspørgslen fra elefantvenlige rejsende, kan de sikre deres forretning.” Det fortæller Nicholas Ceolin, der arbejder på vores kampagne mod underholdning med vilde dyr.

Online-værktøj viser vejen til at blive elefantvenlig

Vi viste også indehaverne af elefantattraktionerne, hvordan de kan tilpasse værktøjerne fra forretningsmodellen til lige præcis deres forhold. Det gør de blandt andet ved at indtaste en række data om deres nuværende forretning – herunder antallet af elefanter og arealets størrelse – i et onlineprogram.

Programmet laver en budgetprognose for fem år, der viser, hvor meget de vil skulle investere for at blive elefantvenlige, hvad de løbende driftsomkostninger vil være samt hvor mange besøgende det som minimum kræver for at få sorte tal på bundlinjen.

1019400_0

Reservatet Boon Lott's Elephant Sanctuary, som vi støtter, redder elefanter fra mishandling og giver dem et trygt liv i naturlige omgivelser.

Vi hjælper elefantattraktionerne med at skifte kurs

”Vores næste skridt er at samarbejde tæt med de steder, der gerne vil bruge forretningsmodellen til at blive elefantvenlige. Vi vil også støtte mindst ét sted økonomisk for at hjælpe dem med at kunne møde samtlige af vores elefantvenlige kriterier. Det vil give elefanterne et langt bedre liv. Og disse steder vil fungere som gode eksempler, som kan motivere endnu flere elefantattraktioner til at følge trop i fremtiden,” siger Nicholas.

Vil du vide mere