I Balkasar-reservatet i Pakistan får reddede bjørne en ny chance i livet.

Pakistan: Fem nye bjørne reddet fra udnyttelse

Nyheder

Vi når hele tiden nye milepæle i arbejdet for at få stoppet den brutale praksis med at lade bjørne optræde eller kæmpe for deres liv foran betalende tilskuere. Fem bjørne får nu endelig et godt liv.

Bjørnene blev reddet i hhv. februar og marts i år af vores pakistanske partnerorganisation Bioresource Research Centre (BRC). 

Alle fem bjørne har levet et usselt liv som dansebjørne, hvor de med hårde slag og andre typer afstraffelse er blevet tvunget til at optræde i gade og stræder. Mindst tre af bjørnene har også været brugt i brutale bjørne-hundekampe, hvor hunde angriber en bjørn, der er bundet fast og typisk har fået fjernet tænder og kløer. 

Vi nærmer os målet om at få gjort en ende på bjørne-hundekampe

Vores mangeårige indsats i Pakistan har nedbragt antallet af bjørne-hundekampe betragteligt, så der nu kun finder få kampe sted i det skjulte. Det kan have været med til at overbevise fire af bjørneejerne om frivilligt at overgive deres bjørne til det bjørnereservat, vi finansierer i landet. BRC har hjulpet ejerne med alternative indtægtskilder til gengæld for, at de aldrig anskaffer sig en ny bjørn.

Den femte bjørn, Shiloh – en fem år gammel hunbjørn fra Lahore, hovedstaden i Punjab-provinsen – blev konfiskeret af myndighederne efter et tip fra BRC. I Punjab er det endnu ikke ulovligt at holde bjørne i fangenskab, men det er ulovligt at indfange nye bjørne fra naturen. BRC har samarbejdet med myndighederne om at mikrochippe alle de lovligt holdte bjørne i i provinsen, og da Shiloh ingen mikrochip havde, kunne politiet konfiskere hende og overgive den til reservatet.

I Balkasar-reservatet, vi finansierer i Pakistan, får bjørnene et godt liv.

I Balkasar-reservatet, vi finansierer i Pakistan, lever de reddede bjørne et godt liv.

Mød de fire bjørne, der blev frivilligt overgivet til reservatet

Logan, hanbjørn, 135 kg

På trods af at denne bjørn er blevet udnyttet i bjørne-hundekampe, har han stadig alle sine kløer. Bjørnene får ellers ofte hevet deres kløer som små unger, for at de ikke skal kunne gøre for store skader på hundene. 

Bjørnen virker afslappet og slet ikke nervøs over sine nye omgivelser. Lige nu befinder han sig stadig i karantæneområdet, hvor han virker glad og komfortabel, nu hvor hans næsering og det stramme reb omkring hans hals er fjernet.

Mia, hunbjørn, 99 kg

Den fire gamle bjørn har ar på ører, hals og snude, der viser, at hun har måttet forsvare sig mod kamptrænede hunde.

Ved ankomsten til reservatet havde hun dårlig mave. Men efter at dyrlægerne har behandlet hende, er hun ved godt helbred. Hun virker rolig og afslappet i karantæneområde.

Isla, hunbjørn, 117 kg

Denne femårige bjørn har også været brugt i bjørne-hundekampe. Arrene på hendes snude taler deres tydelige sprog om hundenes skarpe tænder. Hendes pels var filtret og mat ved ankomsten til reservatet, og hun virkede reserveret, men hverken bange eller aggressiv. 

Dyrlægerne starter altid med at bedøve de nye bjørne for at kunne undersøge dem grundigt og fjerne deres næseringe. Da bjørnen vågnede efter bedøvelsen, virkede hun mere afslappet og frimodig.

Stella, hunbjørn, 125 kg

Denne seks år gamle bjørn var filtret i pelsen og udvise tegn på aggression, da hun ankom. Da dyrlægerne undersøgte hende, fandt de ingen sår på kroppen af hende, kun et sår på snuden forårsaget af hendes næsering. Sandsynligvis er hun kun blevet brugt som dansebjørn, ikke som kampbjørn.

Hun virkede mere afslappet og veltilpas, da hun vågnede efter bedøvelsen og opdagede, at hun var fri for den hårde, tunge næsering i snuden. 

Et godt bjørneliv

En bjørn i reservatet er klatret højt op i et træ.

En bjørn i reservatet er klatret højt op i et træ.

Når de fem reddede bjørne er kommet sig helt og har vænnet sig til deres nye omgivelser, vil de blive lukket ud til de andre bjørne i det store reservat. Her får de god plads til at boltre sig og kan endelig leve et naturligt liv.

Vil du vide mere