Endelig er det lykkedes os at redde bjørnen Akhter

27/07/2016

I årevis kendte Akhter ikke til andet end mishandling. Han blev tvunget til at ”danse” for publikum og blev sønderbidt af hunde i brutale bjørne-hundekampe. Men nu har han fået et nyt liv i reservatet i Pakistan.

สุนัขต้องการอิสระในการแสดงพฤติกรรมตามธรรมชาติ

Den 7 år gamle hanbjørn Akhter er blind på det ene øje. Han har kun otte tænder tilbage i munden i stedet for de 42, han burde have. Da kan ankom til reservatet, vi finansierer i Pakistan, var hans snude hævet og fuld af sår, hans poter var revnede og hans ene øre var gennemhullet af gamle bidsår. Han havde desuden mærker efter det stramme reb, han havde haft om halsen.

Med andre ord var Akhter i rigtig dårlig forfatning. Hans ejer havde brugt ham i bjørne-hundekampe og som dansebjørn, men ejeren havde aldrig tjent særlig mange penge og tog sig ikke godt af Akhter.

Det går fremad med Akhter

Dyrlægerne i reservatet rensede Akhters sår, gav ham en grundig helbredsundersøgelse og fjernede hans næsering. Da Akhter vågnede op af narkosen og opdagede, at næseringen var væk, så han straks mere veltilpas ud, end da han ankom. Han har nu fundet sig godt tilrette i karantæneområdet. Her skal han være i nogle uger, inden han kan slutte sig til de andre bjørne i det store reservatområde.

Akhter nyder helt tydeligt at få god, velsmagende mad at spise. Hans tidligere ejer gav ham ikke andet end brød og mælk, hvilket slet ikke er nok næring til en bjørn.

Akhters ejer var genstridig

Akhters tidligere ejere, Bhutoo Faqueer, tjente til dagen og vejen som hans far og bedstefar før ham: Ved at vandre fra landsby til landsby med sin bjørn. Her lod han Akhter optræde med sin smertefulde ”dans” eller kæmpe i ulovlige bjørne-hundekampe, hvor bjørnen bindes fast og angribes af kamptrænede hunde.

Vores lokale partnerorganisation Bioresource Research Centre (BRC) har mange gange mødtes med Bhutoo Faqueer og forsøgt at overtale ham til at overgive Akhter til reservatet. Bhutoo Faqueer var i lang tid meget modvillig over for ideen, men endelig overgav han sig. Han har skrevet under på, at han aldrig vil anskaffe sig en ny bjørn, og til gengæld hjælper BRC ham med at starte en lille butik.

Det er en vigtig del af kampen for at beskytte bjørnene i Pakistan, at vi hjælper de tidligere bjørneejere til en alternativ indtægtskilde. På den måde kan de stadig forsørge deres familie, og de videregiver ikke den brutale levevej til deres sønner.

Endelig et godt bjørneliv

Akhter kan nu se frem til at leve resten af sine dage i det beskyttede reservat, hvor han endelig kan opføre sig som en rigtig bjørn. Han kan bade i vandhullerne, finde bær og hvile sige i skyggen under buske og træer. Hvis det viser sig, at han har problemer på grund af sit blinde øje, er der heldigvis et særligt område af reservatet til handicappede bjørne.

Du kan hjælpe bjørnene i Pakistan ved at støtte vores arbejde >>