Kontakt os

Særlig hjælp til handicappede bjørne

Nyheder

I et helt særligt område af bjørnereservatet i Pakistan bor de bjørne, der på grund af deres handicaps har brug for særlige hensyn. Her kan de leve et trygt og godt liv på trods af de skader, de har fået i bjørne-hundekampe.

Nogle af bjørnene i Balkasar-reservatet i Pakistan, som vi finansierer, kan ikke klare sig i det store reservatområde. Efter i årevis at være blevet skambidt af kamptrænede hunde i bjørne-hundekampe er de nu så skadede eller svage, at der skal tages særlige hensyn til dem. Derfor bor de i deres eget afskærmede område af reservatet, hvor de ansatte kan holde ekstra godt øje med dem.

I dette område bor der lige nu fire bjørne. 6-årige Chowti og 10-årige Pooh er begge blinde. Moari på 11 år er lam i det ene bagben, og Lala på 6 år har et stort hul i sin mule.

Ekstra beskyttelse til de handicappede bjørne

Madeeha Manzoor fra vores pakistanske partnerorganisation Bioresource Research Centre (BRC), der driver reservatet, fortæller:

”På grund af deres handicaps ville det være svært for dem at bevæge sig rundt i det store reservatområde. Og der ville de skulle konkurrere med de andre bjørne om, hvor de kunne opholde sig, og hvilken mad de kunne spise. Det ville være meget stressende for dem. Men her i deres eget område trives de rigtig godt og bevæger sig selvsikkert omkring.”

Det indhegnede område består af en halv hektar med buske og træer, små vandhuller hvor bjørnene kan bade og lege, nogle trækonstruktioner til at klatre i og skyggefulde områder, hvor bjørnene kan hvile sig.

lala-1712

Lala

Lange middagslure og god mad

”Det er skønt at se, hvor godt de fire bjørne har det sammen. Nogle gange springer de rundt og leger, men ofte ligger de på deres yndlingssteder og tage en lur. Moari og Lala elsker at ligge i skyggen. Chowti kan bedst lide at sidde ved et af vandhullerne med en forpote dyppet ned i vandet. Pooh foretrækker at ligge i nærheden af indgangen til den hule, hvor bjørnene sover om natten,” siger Madeeha.

Hun forklarer, at de alle fire ser frem til måltiderne - og her hersker der enighed om, hvilken mad der er den bedste: Roti (friskbagt fladbrød) og frisk frugt.

”De bliver alle sammen meget glade, når de hører, at vognen med mad nærmer sig deres område. Og de ved, at de får al den mad, de kan spise. De behøver ikke at bekymre sig om, at større og stærkere bjørne vil tage maden fra dem.”

chowti1712

Chowti

Et bedre liv til bjørnene

”Det er så trist at tænke på, at hvis vi ikke havde reddet dem, ville deres ejere stadig tvinge dem i kampringen på trods af deres handicaps. Det er slet ikke til at forestille sig, hvor forfærdeligt det ville være,” slutter Madeeha.

Takket være vores støtter kan vi give bjørne som Moari, Lala, Chowti og Pooh et bedre liv.

pooh1712

Pooh

Vil du vide mere