Vilde dyr reddet fra et liv som selfie-rekvisitter

23. Januar. 2019

En redningsaktion har befriet over 40 vilde dyr fra turistfælde i Peru. Det skete takket være vores afsløring af, at vilde dyr indfanges i Amazonas-regnskoven og bruges som rekvisitter på turistfotos.

Det var blandt andet dovendyr, ozelotter og en søko, der kort før jul blev reddet af de peruvianske myndigheder og organisationen Entropika. 

Dyrene blev fløjet til redningscentre, hvor de bliver behandlet for skader og sygdomme. Efterfølgende bliver der foretaget en vurdering af, om dyrene kan rehabiliteres og genudsættes i naturen. Hvis de ikke kan det, vil de forblive på redningscentrene under beskyttede forhold.

Flere af dyrene tilhører udryddelsestruede arter.

Hurtige selfies betyder livslang lidelse for vilde dyr

Redningsaktionen fandt sted i Puerto Alegria, som er en af de turistdestinationer, vi satte fokus på i vores banebrydende rapport ’A close up on cruelty’ fra 2017.

Rapporten afslørede de helt uacceptable forhold, som et stort antal vilde dyr lever under ved turistdestinationer i Amazonas-området – herunder i Puerto Alegria. 

Dyrene tages fra naturen og tvinges til at posere på turistfotos. Det er ekstremt stressende for vilde dyr konstant at være i nærkontakt med mange mennesker, og de lever i små bure og overfyldte indelukker. Mange af dyrene får skader og bliver syge, og nogle bliver slået for at få dem til at makke ret.

Turistindustrien truer arternes overlevelse

Den voksende efterspørgsel på denne type turistunderholdning er et alvorligt problem – både for dyrenes velbefindende og for artsbevarelsen. 

Vores rapport viste, at over 20 % af de arter, der udnyttes til turistselfies i Amazonas, er udryddelsestruede. Over 60 % af arterne er beskyttet af international lovgivning.

”Vi er utroligt glade for, at det lykkedes os at redde så mange dyr, der blev udnyttet i turistindustrien. Næste udfordring er at finde alternative indtægtsmuligheder for lokalbefolkningen i Puerto Alegria. Derudover opfordrer vi myndighederne til at kontrollere turudbydere, der promoverer ulovlig handel med vilde dyr. Det er en direkte trussel mod biodiversiteten i Amazonas,” siger Angela Maldonado fra Entropika.

Læs også: Jaguarer bliver dræbt for at blive brugt i traditionel medicin >>

Over 20 % af de arter, der udnyttes til turistselfies i Amazonas, er udryddelsestruede.

Del i dit netværk:

Pinterest