Sloth used for tourist selfies in the Amazon - Wildlife Selfie Code - World Animal Protection

Vi lærer brasilianske skolebørn at beskytte vilde dyr

Nyheder

På en populær turistdestination i Amazonas-området har vi undervist skolebørnene i bæredygtig turisme. Det er en del af vores arbejde for at få stoppet selfieindustrien, hvor vilde dyr udnyttes og mishandles.

I Vila São Pedro tæt ved Manaus i Brasilien bliver et stort antal vilde dyr taget fra naturen og udnyttet i turistindustrien. Lokale beboere og turudbydere fanger dovendyr og andre vilde dyr og holder dem i fangenskab, så turisterne kan betale for at tage billeder med dem.

Vi har arbejdet for at ændre holdningen hos den nye generation i Vila São Pedro, så de lærer at beskytte dyrene.

Turisterne vil se børn holde de vilde dyr

Turistindustrien og efterspørgslen på selfies med vilde dyr gør stor skade på de arter, der bliver taget fra naturen for turisternes skyld. Men den uheldige trend er også skyld i, at mange børn ikke kommer i skole i turistsæsonen.

Mange turister foretrækker nemlig at tage billeder af dyr, når børn holder dem. Derfor tager mange lokale familier deres børn ud af skolen, så de i stedet kan tjene penge i arbejdet med turister.

1019554_0

En lokal dreng poserer med et dovendyr i området tæt ved Manaus, Brasilien

Eleverne har lært at tage vare på regnskoven

For at bekæmpe denne praksis har vores konsulenter sammen med lærere i lokalsamfundet udviklet en række uddannelsesaktiviteter. I en tremåneders periode i slutningen af 2017 underviste vi eleverne i dyrevelfærd, de forskellige dyrearters naturlige adfærd, biologi, økosystemer og naturbevarelse.

Og ikke mindst lærte eleverne om bæredygtig turisme.

amazon_event_community_2

Børnene i Vila São Pedro er med til at skabe en bedre fremtid for dyrene i Amazonas 

De 350 børn, vi underviste i Vila São Pedro, er blevet vores ’forkæmpere for vilde dyr’. De kan nu være med til at skabe en bedre fremtid for dyrene. For nylig viste børnene resten af lokalsamfundet, hvad de havde lært om turisme med dyr, om dyrearterne i Amazonas og vigtigheden af at beskytte vilde dyr.

”Amazon-regnskovens fremtid ser lysere ud, for det er disse børn, der i fremtiden vil tage vare på den,” siger vores lokale konsulent, Renata Ilha. 

amazon_event_community_1

Nogle af børnene sammen med deres lærer i Vila São Pedro

Vi opfordrer flere lokalsamfund til at følge trop

Vila São Pedro er det første lokalsamfund i regionen, der gør en indsats til at hjælpe dyrene. Børnene kan spille en afgørende rolle i arbejdet for at sætte en stopper for den brutale praksis med at udnytte vilde dyr til turistselfies.

Vi opfordrer flere lokalsamfund i Amazonas-området til at følge børnenes gode eksempel og forpligte sig til at give dyrene en bedre fremtid.

Læs også: Instagram har lyttet – slut med selfies, hvor vilde dyr lider >>

Vil du vide mere