Tre sælunger er genudsat i havet

12/12/2016

De tre unger, som er vendt tilbage til havet, blev reddet af vores partnerorganisation i den amerikanske stat Maine. Sælungerne gennemgik alle unødige lidelser efter at have været i nærkontakt med mennesker.

Pyrite, Beryl og Ivory er tre sælunger, der alle kunne være døde uden den hurtige indsats fra vores amerikanske partnerorganisation Marine Mammals of Maine (MMoME).

Folk tog selfies med Pyrite

Pyrite var kun omkring to dage gammel, da han blev fundet forladt på stranden i maj måned i år. Nysgerrige strandgæster havde samlet den lille sælunge op og båret ham rundt på stranden – sandsynligvis for at tage selfies med ham.

Når mennesker rører ved og flytter rundt på en sælunge, er det ekstremt stressende for den – og det gør det sværere for den at blive genforenet med sin mor. Det kan betyde døden for den lille unge. Det er en af grundene til, at al nærkontakt mellem offentligheden og sæler er forbudt i Maine, hvor Pyrite blev fundet.

MMoME blev alarmeret om den forladte unge og holdt øje med ham for at se, om moderen ville finde ham. Da det ikke skete, rykkede MMoME ud og bragte ham til deres redningscenter, som vi har finansieret.

Beryl havde sår over hele kroppen

Beryl, en lidt ældre unge, blev fundet på stranden i august måned. Inden MMoME ankom, havde strandgæster gentagne gange forsøgt at skubbe ham tilbage i vandet, og Beryl var helt udmattet. Han var desuden dehydreret, havde en luftvejsinfektion og sår over hele kroppen – mange af dem betændte.

Så snart Beryl var bragt til redningscenteret, gav dyrlægen ham antibiotika og drop, og han begyndte langsomt at blive mere frisk.

Strandgæster bar rundt på Ivory

Ivory blev også fundet i august. Hun var så syg og apatisk, at strandgæster kunne løfte hende op og sætte hende på et badehåndklæde, uden at hun kæmpede imod, forsøgte at bide dem eller flygte.

MMoME bragte hende straks til redningscenteret for at undersøge hende. Hun havde sår i munden, var udmattet og dehydreret, og hendes temperatur var meget høj – sandsynligvis på grund af stress, fordi folk havde båret rundt på hende.

På centeret fik hun antibiotika, drop og et roligt sted, hvor hun kunne hvile sig og komme til kræfter.

Tilbage til deres hjem i havet

Alle tre sælunger blev senere overført til Mystic Aquarium, da de var stærke nok. Der blev de rehabiliteret, indtil de kunne klare sig selv i naturen.

Den dag oprandt den 22. november 2016, hvor ungerne endelig kunne vende tilbage til havet, hvor de hører til.

Læs mere om MMoME’s arbejde for at redde sælerne >>

Et bedre liv for grisene i Kina

Et bedre liv for grisene i Kina

Med støtte fra Open Philanthropy Project kan vi forbedre forholdene for millioner af grise i Kina. Vi vil blandt andet starte projekter, hvor grisene lever...

Det er slut med Mayas smertefulde dans

Det er slut med Mayas smertefulde dans

Gode nyheder fra Pakistan: Det er lykkedes at redde dansebjørnen Maya, der i årevis er blevet tvunget til at optræde for publikum. Nu venter der hende et nyt...