En af de bjørne, vi sammen med vores partnerorganisation har reddet i Pakistan

Tre nye bjørne reddet i Pakistan

Nyheder

Slut med smertende næseringe og frygten for angribende hunde: Tre bjørne kan sige farvel til et usselt liv, hvor de er blevet udnyttet som dansebjørne og i bjørne-hundekampe.

I slutningen af december 2019 reddede vores pakistanske partnerorganisation Bioresource Research Centre (BRC) tre bjørne fra deres elendige levevilkår i fangenskab.

De tre hunbjørne har det meste af deres liv ikke kendt til andet end smerte, frygt og udnyttelse, men i januar flyttede de ind i bjørnereservatet, vi finansierer i Pakistan. Her kan de endelig få et godt bjørneliv.

De tidligere ejere har overgivet bjørnene til gengæld for, at BRC har skaffet dem en ny levevej som fragtmænd. På den måde kan de stadig forsørge deres familier, samtidig med at de siger farvel til deres omrejsende tilværelse som bjørneejere.

Bjørn 1

Den fem år gamle bjørn blev oprindeligt tvunget til at forsvare sig mod kamptrænede hunde i bjørne-hundekampe. På det seneste havde hendes ejer dog kun brugt hende som dansebjørn. Dansebjørne trænes med brutale metoder til at stå på bagben og svaje frem og tilbage til musik.

En af de nye bjørne, vi har reddet i Pakistan

Bjørne 1 får en beroligende indsprøjtning, da hun bliver transporteret til reservatet.

Bjørnen havde et tykt reb gennem snuden, og det havde givet hende et sår på snuden. Hun var meget tynd og virkede bange og aggressiv, da hun ankom. Men da de ansatte gav hende nogle gulerodsstykker og noget brød at spise, tog hun glad imod det.

Dyrlægerne bedøvede hende og gav hende en grundig undersøgelse. Da hun vågnede, virkede hun tydeligt lettet over, at rebene gennem hendes næse og rundt om hendes hals var fjernet og ikke længere gav hende smerter. Hun virker nu afslappet og rolig i karantæneområdet, hvor hun indtil videre opholder sig.

Bjørn 2

Den anden bjørn er også fem år. Hun er blevet brugt både som dansebjørn og i bjørne-hundekampe. Hun udviste tegn på aggression, lige da hun ankom, men virkede ikke bange, og hun spiste glad den mad, de ansatte gav hende.

En af de nye reddede bjørne i Pakistan

Bjørn 2 er bedøvet under transporten til reservatet.

Da dyrlægerne bedøvede og undersøgte hende, fandt de ikke nogen skader udover et lille sår, der hvor rebet sad fast i hendes næsering. De ansatte holder nu godt øje med, hvordan hun trives i karantæneområdet. Indtil videre virker hun glad og rolig.

Bjørn 3

Den sidste reddede bjørn er seks år gammel. Hun var blevet udnyttet som dansebjørn, og hendes ejer havde desuden brugt hende til at tigge i gader og stræder.

Den tredje af de nyligt reddede bjørne i Pakistan

Bjørn 3 bliver grundigt undersøgt, målt og vejet af en af reservatets dyrlæger.

Ligesom de andre to bjørne virkede hun glad, da hun vågnede efter bedøvelsen og opdagede, at hendes næsering og rebet var væk. Det giver bjørnene en helt anden frihed til at bevæge sig omkring, efter at den hårde næsering i årevis har givet dem smerter i deres følsomme snuder.

I reservatet i Pakistan er der god plads til de reddede bjørne

I reservatet er der god plads til, at de reddede bjørne frit kan boltre sig. 

Sammen med de to andre reddede bjørne befinder hun sig nu i karantæneområdet. Her bliver de, indtil de er klar til at slutte sig til de over 50 andre bjørne i det store reservatområde. 

Vil du vide mere