Tillykke til vores rumænske bjørnereservat

17/10/2015

Bjørne, der har levet under de usleste forhold i fangenskab, har nu i 10 år haft et fristed i Zarnesti, Rumænien. Det fejrer vi sammen med Harry Potter-stjerne.

Bjørnereservatet, som vi har skabt sammen med vores lokale partnerorganisation Asociatia Milioane de Prieteni (AMP), giver bjørnene et trygt og godt liv i smukke, naturlige omgivelser.

I dag, lørdag den 17. oktober, er det reservatets 10 års jubilæum.

Harry Potter-stjerne fejrer reservatet

Luna Lovegood fra Harry Potter-filmene – eller Evanna Lynch, som skuespilleren hedder i virkeligheden – er en stor dyreelsker, der støtter vores arbejde. Hun er taget til bjørnereservatet i Zarnesti for at hjælpe os med at fejre, at vi i 10 år har taget os af Rumæniens bjørne.

Evannas Twitter-profil kan du følge hendes opdateringer fra besøget.

84 bjørne reddet

I Rumænien fanges bjørneunger, så de kan bruges til underholdning og som turistattraktioner, for eksempel ved at lade dem sidde i bure uden for restauranter. Heldigvis sker det i langt mindre skala i dag, end det gjorde for 10 år siden, da vi startede arbejdet for at redde bjørnene.De bjørne, der bruges til underholdning, bliver så dårligt behandlet lige fra de er små unger, at det påvirker dem resten af deres liv. Vi byggede reservatet, fordi vi fandt 40 bjørne, der levede et usselt liv i bittesmå rustne bure forskellige steder i Rumænien. Christi og Lydia (bjørnene på det store billede i toppen) var de første to bjørne, vi reddede.AMP har reddet 84 bjørne siden 2005. Fire af dem er i mellemtiden døde af alderdom, mens de sidste 80 lever i bedste velgående. Bjørnene får dyrlægebehandling, når de har brug for det, og de kan bolte sig frit på et 30 hektar stort skovområde.

Læs mere om vores arbejde for at redde bjørnene i Rumænien >>

Hvad føler elefanterne?

I World Animal Protection opfordrer vi til, at man dropper de traditionelle dyreshows på feriestederne og i stedet støtter de oplevelser, der fører en ud i naturen.

Elefanter er ekstremt intelligente dyr, der både kan vise medfølelse, sorg og sætte sig i andres sted.