Bjørnene Terra og Pluto er nu i tryghed

Terra og Pluto reddet fra usle forhold

Nyheder

Det var et trist og usselt liv for bjørnemoren Terra og hendes unge Pluto i en nedslidt rumænsk zoo. Efter et helt års kamp fik vores partnerorganisation endelig overdraget bjørnene. De kan nu se frem til et godt liv i det naturskønne bjørnereservat, vi støtter.

Hunbjørnen Terra og hendes to unger levede indtil for nylig i små, rustne bure i grelle omgivelser i Resita Zoo i Rumænien. Flere chokerede dyreelskere rapporterede de rystende forhold til vores rumænske partnerorganisation Asociatia Milioane de Prienteni (AMP), der kontaktede den zoologiske have og forsøgte at overtale dem til at overgive bjørnene.

”Desværre var bestyrerne af zoo’en ikke interesserede i at frigive bjørnene. De ville tjene penge på Terra og hendes to unger og forlangte penge af AMP for at overdrage dem. De prøvede endda at sælge bjørnene via avisannoncer,” fortæller Victor Watkins, vores bjørneekspert.

Bjørneungen der forsvandt

Et helt år kæmpede AMP for bjørnene. Til sidst fik mediedækning, pres fra de lokale myndigheder og et offentligt ramaskrig endelig den zoologiske have til at overdrage Terra og hendes unge Pluto til AMP. Men hendes anden unge var ikke sammen med dem længere – zoo’en påstod, at ungen var forsvundet, og de ville ikke give nogen forklaring på, hvad der var sket med den.

”Det var rystende at opleve, hvor ligeglade zoo’en var med bjørneungens trivsel,” siger Victor. ”Og situationen er ekstra trist, for hvis zoo’en havde overdraget begge unger til AMP, da de kontaktede dem første gang, ville ungerne kunne være blevet rehabiliteret og genudsat i den fri natur.

Pluto og Terra nyder deres nye liv

Selvom Pluto aldrig vil kunne leve fuldt ud som en vild bjørn, nyder han vandhullerne og træerne i reservatet i Zarnesti. Sammen med sin mor Terra tilbringer han sine dage med at undersøge naturomgivelserne i karantæneområdet, indtil de bliver flyttet ud i det store reservatområde sammen med reservatets andre bjørne.

Siden 2006 har vi i alt reddet 81 bjørne i Rumænien fra usle forhold i fangenskab. I dag lever de et godt bjørneliv i naturlige omgivelser i Zarnesti-reservatet.

Læs mere om vores arbejde for at redde bjørne i Rumænien >>

Vil du vide mere