Cachorros atrás de uma grade. Um deles se apoiando com a pata e com o focinho entre os buracos. Outro um pouco mais distante, olhando para frente. E um terceiro ao fundo, olhando para outro lado.

Syv dyr du har hjulpet i 2020

Nyheder

Hvis du har støttet vores arbejde i 2020, har du været med til at beskytte tusindvis af dyr. Mød syv af de dyr, du har gjort en forskel for.

Topfoto: Vi sørgede for foder til over 300 forladte hunde i Bangkok under lockdown

Kænguruen Flame – Australien 

En hund i Costa Rica får mat under coronapandemin

Foto: Aussie Mobile Vets

I starten af året var kænguruungen Flame et af de mange dyr, der blev fanget i de australske skovbrande. Heldigvis overlevede hun, men hendes poter var slemt forbrændte, da hun blev bragt til en mobil dyrlægeklinik, vi støttede. 

Dyrlægerne behandlede Flames skader, og efter fire måneders rehabilitering blev hun genudsat i naturen, hvor hun klarer sig godt.

Elefanten Nam Sook – Thailand 

En hund i Costa Rica får mat under coronapandemin

Foto: Tree Tops

Efter at coronapandemien satte en stopper for turismen i Thailand, var det svært for elefantreservatet Tree Tops at få råd til foder til elefanterne og løn til mahoutterne, der passer dem. Sammen med vores støtter hjælp vi dem, så elefanterne ikke skulle sulte.

70 år gamle Nam Sook er en af de syv elefanter i Tree Tops. Hun får specialfoder pga. sin høje alder, og fordi hun har forskellige helbredsproblemer efter et hårdt liv i skovhugstindustrien.

Takket være vores støtter har vi kunnet yde ekstraordinær hjælp til 12 elefantvenlige lejre og reservater.

Bjørnen Roxana – Rumænien 

En hund i Costa Rica får mat under coronapandemin

Foto: AMP

I 13 af sine 15 år levede Roxana i et lillebitte bur i en zoo, hvor hun blev angrebet af de andre bjørne. I slutningen af 2019 blev hun befriet og bragt til bjørnereservatet i Rumænien, som vores lokale partnerorganisation Asociatia Milioane de Prieteni (AMP) driver. 

I starten var Roxana meget nervøs og traumatiseret, men i løbet af i år er hun begyndt at få det langt bedre. ”Hun får gradvist mere selvtillid, og vi ser mindre og mindre af hendes tvangsprægede adfærd med at trave i små cirkler og slå hovedet mod hegnet,” fortæller vicedirektør i AMP, Paula Ciatlos.

Desværre blev reservatet i marts nødt til at lukke for besøgende pga. coronapandemien og mistede dermed sin største indtægtskilde. Flere af vores støtter er trådt til, for at vi sammen kan hjælpe reservatet og de over 100 bjørne, der bor der.

Bjørnen Sanam – Pakistan 

En hund i Costa Rica får mat under coronapandemin

Foto: BRC

De 69 bjørne, der p.t. lever i Balkasar-reservatet, trives – ikke mindst takket være vores støtter, der gør det muligt for os at finansiere reservatets drift. 

Vores pakistanske partnerorganisation Bioresource Research Centre (BRC), der driver reservatet, fremhæver især Sanams fremskridt. Sanam er blevet reddet fra bjørne-hundekampe og har været udsat for frygtelig mishandling det meste af sit liv.

”Det har taget næsten to års specialiseret pleje og dyrlægebehandling, før hun nu endelig er kommet sig helt over sine psykiske og fysiske traumer. Men nu elsker hun livet,” siger Medeeha Manzoor fra BRC. ”Hun løber glad rundt for at mærke vinden og solen i ansigtet. Hun leger og hviler sig med de andre bjørne. Hun bader i vandhullet og finder vilde bær og planter at spise.”

Geden Dahn – Indien

En hund i Costa Rica får mat under coronapandemin

Da voldsomme oversvømmelser i juli ramte mere end 33 distrikter i delstaten Assam i Indien, sikrede vores faste støtter, at vi kunne finansiere en mobil dyrlægeklinik. Klinikken reddede omkring 20.000 landbrugsdyr fra store lidelser. Et af disse dyr var Dahn.

Den ni måneder gamle ged blev bragt til klinikken af ejeren Khargeswar, en ældre mand, som var meget bekymret. Khargeswar fortalte, at Dahn ikke kunne spise og havde svært ved at stå op. Dyrlægerne undersøgte geden grundigt og konstaterede, at han led af blodmangel. De gav ham medicin, der reddede hans liv.

Khargeswar var lykkelig for hjælpen og fortalte, at det ville have været et hårdt slag for ham og hans handicappede kone, hvis Dahn var død. De er helt afhængige af deres dyr – to køer, fem ænder og to andre geder – for at overleve. 

Hunden Gordo – Costa Rica

En hund i Costa Rica får mat under coronapandemin

Otte måneder gamle Gordo var en de heldige modtager af det foder, vi med hjælp fra vores støtter kunne give udsatte dyr under corona-lockdown. I Costa Rica var mange hundeejere hårdt pressede, så ved at hjælpe dem med foder ville vi sikre, at de ikke i desperation efterlod deres dyr på gaden.

”Massevis af mennesker er blevet fyret pga. krisen, og det har gjort mange familier og deres kæledyr yderst udsatte rent økonomisk. Vi har derfor uddelt hunde- og kattemad til de ejere, der virkelig havde brug for det for at kunne fodre deres dyr,” forklarer Melania Gambao fra vores team i Costa Rica.

I alt hjalp vi 1.400 kæledyr i Costa Rica i juni og juli. 

Delfinen Oceana – Mexico

En hund i Costa Rica får mat under coronapandemin

Oceana blev fanget fra sit hjem i havet ud for Solomon-øerne i 2006. Det åbne ocean blev byttet ud med et lavvandet betonbassin i en mexicansk havtemapark. Bassinet er på størrelse med et knappenålshoved sammenlignet med hendes naturlige hjemmeområde i naturen på over 100 km2.

Dag ud og dag ind optræder Oceana for turister. Parken har gentagne gange avlet på hende for at tjene penge på hendes unger, der også bliver udnyttet i delfinindustrien. En industri, der hvert år indtjener milliarder af dollars.

Mange af vores støtter har med deres underskrift bakket op om vores kampagne mod delfinunderholdning. Sammen kæmper vi for, at de over 3.000 delfiner i fangenskab som Oceana bliver den sidste generation, der udnyttes til at underholde turister.

Vil du vide mere