Slut med blodige kampe for tre reddede bjørne

Slut med blodige kampe for tre reddede bjørne

Nyheder

De er i årevis blevet bundet til pæle og angrebet af kamptrænede hunde – blot for at underholde et publikum. Nu får de tre bjørne et nyt liv i det reservat, vi finansierer i Pakistan.

Mød de tre nyeste beboere i Balkasar-reservatet i Pakistan: Anjuman, Afshan og Rozee er alle reddet fra brutale bjørne-hundekampe.

Anjuman

Anjuman er 12 år gammel. Gennem hele sit liv har hun igen og igen måttet forsvare sig mod angribende hunde.

Hundene er trænet til at gå efter bjørnenes mest følsomme områder, nemlig snude, ører og øjne. Anjuman er i dag blind efter de mange bid. Ellers er hun heldigvis rask med undtagelse af lidt skab ved øjnene.

pakistan-bjoerne-incontext3

Afshan

Afshan er 8 år gammel.  Dyrlægeteamet kunne med stor glæde konstatere, at hun er sund og rask.

Efter en grundig helbredsundersøgelse fjernede de hendes næsering og det kraftige reb, hun havde om halsen. Det er sandsynligvis første gang, siden Afshan var en lille unge, at hun har været fri for den smertefulde metalring gennem snuden.

pakistan-bjoerne-incontext2

Rozee

Den tredje af de reddede bjørne er syv år gamle Rozee. Hun har store smerter i såret, hvor næseringen var presset igennem hendes snude, og hun har et stort sår på kroppen – et tegn på, at hun har været brugt i en kamp for ganske nylig.

pakistan-bjoerne-incontext4

Rozee er meget svag og lider af blodmangel, så dyrlægerne har ordineret mad og masser af hvile, mens hun vænner sig til sine nye omgivelser.

Et fredeligt bjørneliv – resten af deres dage

Nu skal de tre bjørne ikke længere frygte hundenes skarpe tænder. De kan tilbringe resten af deres dage i reservatets fredelige naturomgivelser sammen med de andre reddede bjørne.

Læs om hvordan det er at være tæt på bjørnene i Pakistan >>

Vil du vide mere