seal

To sæler genudsat i havet

Nyheder

Med en hurtig indsats har vores amerikanske partnerorganisation reddet endnu to sælers liv. Sælerne er nu vendt tilbage til deres hjem i havet.

Fotos: Harrison Kenndy for World Animal Protection

Sælerne Higgins og Orchard blev i juli måned i år reddet fra en næsten sikker død af vores amerikanske partnerorganisation Marine Mammals of Maine (MMoME). Den ene sæl havde sår på kroppen og en brækket bagluffe, og den anden havde en alvorlig øjeninfektion, som har gjort den blind på det ene øje.

MMoME’s bragte sælerne til deres redningscenter, som vi har været med til at finansiere. Her fik sælerne akut dyrlægebehandling, og i flere måneder efterfølgende fik de al den pleje, de havde brug for til at komme sig. Tidligere i denne måned var de endelig klar til at blive genudsat i havet.

Seal

Flydende dødsfælder

Millioner af dyr som sæler, hvaler og havskildpadder bliver hvert år fanget i fiskegrej, der er blevet tabt eller efterladt i verdenshavene – de såkaldte spøgelsesnet. Dyrene bliver ofte alvorligt såret eller lemlæstet af spøgelsesnettene, og hvis de ikke kommer fri, drukner eller sulter de ihjel.

Staten Maine ligger på den amerikanske østkyst, og her udgør spøgelsesnet en stor fare for det rige dyreliv i havet. MMoME har et stort frivillige netværk bestående af blandt andet fiskere og dyrlæger, der overvåger over 4.000 km kyststrækning. Det betyder, at MMoME hvert år kan hjælpe over 300 dyr i nød.

MMoME’s redningscenter, hvor dyrene kan få akut behandling, er det første af sin slags på USA’s østkyst. Centeret har øget succesraten for at redde nødstedte sælers liv med tæt på 80 %. 

mmome_seal_release_10.2017_1

Hurtig indsats redder dyreliv

”Vi er meget glade for at have støttet genudsættelsen af disse to sæler, så de nu er vendt tilbage til deres hjem i havet,” siger Elizabeth Hogan, der leder vores arbejde med dyr i havet i USA. Hun fortsætter:

”Marine Mammals of Maine er et rigtig godt eksempel på den store forskel, redningscentre langs kysterne kan gøre for havets dyreliv. MMoME’s eksperter redder hvert år hundredvis af dyrs liv med deres hurtige indsats.”

mmome_seal_release_10.2017_5

Læs også: Tre sælunger genudsat i havet >>

Vil du vide mere