Sådan stopper vi vilde dyrs lidelser

14/07/2020

Den globale handel med vilde dyr er en milliardindustri, der er skyld i enorme lidelser hos dyrene og til fare for menneskers helbred. Vi opfordrer landene i G20 – et af de mest indflydelsrige fora i verden – til at forbyde handlen. Se hvor stor en forskel et forbud vil gøre.

Herunder kan du se blot et lille udsnit af de dyr, der vil blive beskyttet af et forbud mod handel med vilde dyr.

Delfiner reddes fra et liv i fangenskab

Delfiner udnyttes til shows i delfinarier verden over

Over 3.000 delfiner bliver i dag holdt i fangenskab ved delfinarier og i temaparker. Delfinunderholdning er særligt udbredt i Mexico, Caribien og USA, hvor delfinerne optræder i shows, bruges som selfierekvisitter eller til at de besøgende kan kramme og svømme med dem.

Det er ekstremt stressende for delfinerne, der desuden ofte lider af dehydrering, fejlernæring, svampeinfektioner og øjensygdomme, der skyldes de unaturlige forhold de lever under i små bassiner.

Et forbud mod handel med vilde dyr vil sikre, at det bliver forbudt  at fjerne delfiner fra naturen, og at der sættes en stopper for avl af delfiner i fangenskab. Dermed kan denne generation af delfiner blive den sidste, der udsættes for dette usle liv.

Skældyrene bevares

Skældyrene er udryddelsestruede, fordi de bruges i traditionel medicin

Disse forsigtige og sky dyrs skæl og kød sælges som ingredienser i traditionel asiatisk medicin.

I løbet af det seneste årti er over en million skældyr blevet indfanget fra naturen i Afrika og Asien, hvilket gør skældyret til det mest handlede vilde dyr i verden.

Måden skældyr indfanges på er grusom. De bliver ofte røget ud af træerne, hvorefter de tæskes og koges levende.

Kina har for nylig indført et forbud mod handel med skældyr, men hvis vi for alvor skal have stoppet dyrenes lidelser, er der brug for et globalt forbud.

Tigeravl i fangenskab stoppes

Tigrene avles i fangenskab til et liv i turistindustrien

I Thailands turistindustri holdes omkring 1.600 tigre i fangenskab, og der avles konstant flere tigerunger for at møde efterspørgslen. Turister betaler for at fodre eller holde tigerunger, tage selfies med en tiger eller se tigre optræde i shows.

Typisk lever dyrene i små bure eller betongrave. De har ikke plads til eller mulighed for at udføre deres naturlige adfærd og intet at tage sig til. Ofte får de ikke engang nok at drikke og spise. Der speedavles på huntugrene, der får unaturligt mange kuld, og ungerne tages fra morgen alt for tidligt - nogle dage kun få dage efter fødslen.

Vi arbejder for at få den thailandske regering til at forbyde avl på tigre i fangenskab og udnyttelse af dem til underholdning. Et globalt forbud mod handel med vilde dyr vil sikre dette.

Bjørne reddes fra et smertefuldt liv

Bjørnene tilbringer hele deres liv i bur for at få tappet deres galde

I Kina tilbringer omkring 20.000 bjørne hele deres liv i små bure, for at deres galde kan blive brugt som ingrediens i traditionel asiatisk medicin.

Bjørnene bliver avlet i fangenskab og lever under fabrikslignende forhold. Bjørnenes galde tappes via et hul i maven, hvilket er ekstremt smertefuld for dem.

Til trods for at der findes både plantebaserede og syntetiske alternativer til bjørnegalde, bruges galden fortsat til at behandle en lang række sygdomme, heriblandt feber, galdesten, leverproblemer, hjertesygdomme og øjensygdomme. Bjørnegalde bliver også brugt i produkter som te, vin, tandpasta og shampoo.

Et forbud mod handel med vilde dyr vil gøre den nuværende generation af bjørne på galdefabrikker til den sidste, der udsættes for denne brutale behandling.

Elefantridning stopper

2.200 thailandske elefanter bruges i dag til elefantridning

Et stort antal turister fra Europa og resten af verden, der rejser til Asien, har elefantridning på deres liste over ønskeoplevelser. Alene i Thailand, som er en af de mest populære turistdestinationer, bruges omkring 2.200 elefanter til elefantridning.

Elefanterne døjer med slidsår fra de hårde sadler, dårligdomme i fødder og ben samt fejlernæring. Når de store dyr ikke arbejder, står de lænket og kan derfor ikke bevæge sig omkring, græsse og socialisere med deres artsfæller, sådan som de ville gøre i naturen.

For at sikre, at elefanterne er føjelige nok til, at man kan ride på dem, tages ungerne tidligt fra deres mødre og  udsættes for en brutal træningsproces, der nedbryder dem mentalt.

Et forbud mod handel med vilde dyr vil være med til at forhindre, at flere elefanter skal lide hele livet igennem.

Slanger får lov at blive i naturen

Slager er et populært eksotisk kæledyr i USA

Kongepytonen er blandt de 17 mio. eksotiske dyr, der holdes som kæledyr i USA. I løbet af de seneste 45 år er mere end tre mio. kongepytoner blevet eksporteret fra Vestafrika til Nordamerika, Europa og Asien.

Transporten i sig selv er en stressende oplevelse for dyrene, og deres lidelser fortsætter, når de ankommer til dyrehandlere og andre sælgere. Her stoppes de ofte ned i små plastikbokse, hvor de hverken kan folde sig ud eller søge i skjul, uden vand eller noget der kan hjælpe disse følsomme dyr med at regulere deres kropstemperatur.

Desværre er mange ejere ikke forberedt på, hvad det kræver at have en slange, og derfor dør mange af slangerne.

Et forbud mod handel med vilde dyr ville sikre, at slangerne bliver i naturen i Vestafrika, hvor de hører til.

Ikke flere selfies med vilde dyr

Dovendyr udnyttes til selfierekvisitter

Kaimaner, anakondaer og dovendyr er bare nogle af Amazonas’ vilde dyr, der tilbringer livet som selfierekvisitter for betalende turister.

De vilde dyr, der udnyttes på den made, er indfanget fra deres naturlige leveområder og holdes under stærkt kritisable forhold, der på ingen måde kan imødekomme deres behov. De bliver behandlet som genstande, der konstant går fra arm til arm. Dyrene lider under stress, sygdomme og skader, indtil de til sidst dør.

Hele 61 % af de dyrearter, der bliver udnyttet på den måde, er truede af udryddelse ifølge FN-konventionen CITES.

Et forbud mod handel med vilde dyr kan være med til at beskytte dyrene i naturen, hvor de hører til.

Skriv under for at stoppe handlen med vilde dyr

Som gæst til elefanternes fest

Elefanterne har fået et godt liv i Following Giants

Et smugkig ind elefanternes private verden: Sådan kan et besøg i Following Giants opleves. Danske Michelle og Ole besøgte stedet, kort tid efter at dets...