Delfinunderholdning er en milliardforretning, og verdens største online rejseudbyder fortsætter ufortrødent med at sælge billetter til delfinarier.

Rejsegiganten Expedia Group svigter delfinerne

Nyheder

Det er en milliardforretning, og verdens største online rejseudbyder fortsætter ufortrødent med at sælge billetter til delfinunderholdning. Flere konkurrenter har indset, at der er tale om dyremishandling.

Der omsættes for milliarder på delfinarier overalt i verden. Underholdning med den lille hval og dens artsfæller tilbydes på 336 destinationer kloden rundt, viser vores nye rapport.

En stor andel af de besøgende køber deres billet gennem Expedia Group, en af verdens største rejseudbydere, der i 2018 havde en omsætning i nærheden af 100 mia. kr.

3.000 delfiner optræder i op til ti daglige shows

Vi har i en ny rapport undersøgt det verdensomspændende marked for underholdning med delfiner. Vores undersøgelse viser, at 54 lande lægger hus til underholdning med delfiner. 

På verdensplan lever over 3.000 delfiner i fangenskab. De leverer op til ti daglige shows for at stimulere efterspørgslen i turistbranchen. 

En af de rejseudbydere, som endnu ikke ser et problem ved tilbuddet, er Expedia Group. Det er stærkt bekymrende, mener Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark:

”De store ansvarlige rejsearrangører har indset, at der er tale om dyremishandling. Enorme aktører som Virgin Holidays og TripAdvisor har droppet delfinunderholdningen. Og Canada har officielt forbudt underholdning med delfiner og hvaler. Så det er meget svært at forstå, at en så stor og betydningsfuld rejseudbyder som Expedia Group ikke udviser ansvarlighed,” siger hun.

1024429

Turister bliver ført bag lyset

I rapporten fremgår det blandt andet, at to ud af tre delfinshows indeholder et tilbud om at svømme med delfinerne, og i tre ud af fire tilfælde tilbydes gæsterne at få taget en selfie med delfinerne. 

Med en gennemsnitlig billetpris på godt 200 kr. på globalt plan er der tale om et tilbud, som rigtig mange turister har råd til. Og når billetterne sælges under påskud af, at delfinunderholdning tjener et større formål, bliver turisterne ført bag lyset.

”Millioner af dyreelskere narres hvert år til at tro, at delfinunderholdning og -oplevelser, der sælges af verdens største rejseudbydere, er uproblematiske, og at de tjener et uddannelsesmæssige formål eller skal understøtte indsatsen for at bevare arten. Men intet kunne være længere væk fra sandheden,” forklarer Gitte Buchhave.

1024387

Delfiner trives ikke i fangenskab

Industrien med delfinunderholdning bygger på dyremishandling, for delfinerne lider i fangenskab:

  • De tages fra deres mødre i al for ung en alder
  • De holdes indespærret i bassiner, der er 200.000 gange mindre end deres naturlige hjem
  • De medicineres rutinemæssigt mod mavesår og infektioner, da de unaturlige forhold i små, klorfyldte bassiner ofte gør dem syge

Gitte Buchhave er chokeret over, at en af verdens største rejseudbydere, Expedia Group, fortsætter med at sælge billetter til en underholdningsform, som er skadelig for dyrene.

”Delfiner i fangenskab trives ganske enkelt ikke. De er rovdyr, der i naturen tilbagelægger enorme distancer hver dag. Og så tvinger vi dem til et liv i små, sterile betonkasser eller minimale havbassiner.”

Vi har gentagne gange forsøgt at få Expedia Group til at reagere på undersøgelsen, men indtil videre uden held.

Læs delfinrapporten

delfingrafik
Vil du vide mere