TripAdvisor stopper billetsalg til delfinattraktioner

02/10/2019

Rejsesitets nye politik er et vigtigt skridt i retning af at gøre denne generationer af delfiner og hvaler til den sidste, der holdes i fangenskab for at underholde mennesker.

I fangenskab lever delfinerne i små, sterile bassiner, hvor de kun kan svømme få meter.

Fra slutningen af i år vil det globale rejsesite TripAdvisor ikke længere markedsføre eller sælge billetter til attraktioner, hvor delfiner eller andre hvaler underholder turister. 

Vi bakker fuldt ud op om TripAdvisors beslutning og forventer at se flere rejseselskaber følge trop.

”Vi glæder os over, at TripAdvisor har forpligtet sig til at stoppe alt billetsalg til steder, hvor delfiner og hvaler holdes i fangenskab. Det sender et klart budskab til andre rejseselskaber om, at vi bør stoppe denne industri, der bygger på dyremishandling, én gang for alle,” siger Nick Stewart, der leder vores globale delfinkampagne.

Vi bad TripAdvisor om at beskytte dyrene – og de lyttede

I 2016 bakkede 558.000 mennesker op om vores underskriftsindsamling rettet mod TripAdvisor. Vi opfordrede selskabet til at stoppe deres billetsalg til turistattraktioner, hvor de besøgende kan komme i fysisk kontakt med vilde dyr. Hundredtusinder af vilde dyr verden over lider nemlig ved denne type attraktioner. 

TripAdvisor lyttede til os og ændrede deres politik:.

Det er en positiv udvikling, at virksomheden tager skridtet videre, når det gælder hvaler og delfiner. Nu skal det være slut med at sende turister til steder, der avler, indfanger eller importerer disse intelligente dyr og udnytter dem til underholdning.

Stresset delfin i fangenskab

Delfiner og hvaler lider i fangenskab

Over 3.000 delfiner lever I fangenskab verden over. Hvert år bliver nye delfiner indfanget i naturen og solgt til et liv i fangenskab. Eller de bliver avlet i fangenskab, blot for at henslæbe et elendigt liv i et lille bassin ved en turistattraktion.

Et helt liv i fangenskab er ikke værd at leve for en delfin – det er et livslangt fængsel. Og den eneste grund til den livstidsdom, delfinerne idømmes, er profit og ”underholdning” af besøgende.

I deres naturlige hjem i havet kan delfiner frit svømme rundt på 100 km2. I fangenskab lever delfinerne i små, sterile bassiner, hvor de kun kan svømme få meter.

Dyremishandling bliver fremstillet som harmløs familieunderholdning

Hvert år bliver millioner af dyreelskere narret til at tro, at delfinshows er en lærerig aktivitet, hvor dyrene har det godt, og som understøtter artsbevarelsen.

Men det kunne ikke være længere fra sandheden.

Turister, der ønsker at se vilde dyr på etisk ansvarlig vis, bør i stedet besøge ægte reservater eller opleve dyrene i naturen.

”Sammen kan vi sikre, at denne generation af delfiner bliver den sidste i fangenskab,” slutter Nick Stewart.