Tigrar i fångenskap

Protest mod ny tigerzoo i Thailand

Nyheder

For at stoppe mishandlingen og udnyttelsen af endnu flere tigre i turistindustrien har vi overrakt mere end 26.000 underskrifter til Thailands regering.

Ved turistattraktioner i Thailand tages tigerunger fra deres mødre kort efter fødslen, så turister kan tage selfies med dem og made dem med sutteflaske. Tigre lever et trøstesløst liv i små bure eller betongrave.

Derfor har vores thailandske kollegaer indsamlet mere end 26.000 underskrifter i protest mod planerne om at åbne en ny tigerzoo i landet. De har overrakt underskrifterne til regeringen med budskabet om, at det ikke er i orden at avle tigre med et kommercielt formål for øje eller at udnytte dem til turistunderholdning.

En tiger i Thailand tvinges til at agere fotorekvisit

Historien må ikke gentage sig

Der er mistanke om, at den nye tigerzoo har forbindelse til en anden berømt og berygtet tigerzoo, som måtte lukke i juli måned pga. coronakrisen. Tigrene her levede under ekstremt dårlige forhold, så det er stærkt bekymrende, hvis de samme bagmænd får lov til at åbne en ny zoo.

”På mødet med myndighederne bad vi dem om grundigt at granske fornyelsen af tilladelsen og registreringen af den nye zoo. COVID-19-situationen har tydeligt vist, at mange af disse steder ikke er i stand til at tage sig ordentligt af deres dyr. Og der var allerede velfærdsproblemer mange steder inden COVID-19, særligt de steder der tilbyder shows med vilde dyr. Nogle steder kan avlen potentielt sammenkædes med illegal handel med vilde dyr,” siger Chatnarong Muangwong, kampagnechef i World Animal Protection Thailand.

Myndighederne var lydhøre over for vores anmodning og vil nu undersøge sagen nærmere. 

Læs også: Tæt på mishandlede tigre i Thailand >>

En tiger i Thailand tvinges til at agere fotorekvisit

En tiger i Thailand, der udnyttes til turistselfies.

Vi har tidligere stoppet ny tigerattraktion

Et af de mest kendte eksempler på, at tigerunderholdning kan være forbundet med illegal handel med vilde dyr, er Wat Pha Luang Ta Bua-templet – bedre kendt som ’Tigertemplet’. Det blev lukket i 2016, fordi alt tydede på, at der blev bedrevet ulovlig avl og illegal handel med tigrene.

I 2017 forsøgte bagmændene bag Tigertemplet at åbne en ny tigerattraktion under et andet navn. Dengang indsamlede vi også underskrifter i protest, og det fik de thailandske myndigheder til at tilbageholde zoolicensen, så stedet ikke kunne åbne.
Vi håber nu at opnå samme resultat, når det gælder den nye tigerzoo.

Stigende antal tigre i fangenskab

”Antallet af tigre i fangenskab i Thailand er mere end fordoblet til omkring 1.400 tigre de seneste 10 år. De fleste er racer, der ikke hører hjemme i Thailand, såsom bengalske og sibiriske tigre. Det gavner ikke bevarelsen af vilde tigre i naturen – tværtimod kan kommerciel tigeravl skabe grobund for illegal handel, sådan som vi tidligere har set det i Tigertemplet og Mukda Tiger Zoo,” siger Panchadej Singtho, politisk rådgiver i World Animal Protection Thailand.

Vi skal efter planen samarbejde med myndighederne om at forbedre forholdene for vilde dyr og sætte skub i kampen mod den illegale handel med vilde dyr.

Læs også: 5 grunde til at sige nej til tigerunderholdning >>

Vil du vide mere