BEES elefantreservat tager imod reddede elefanter fra turist- og skovhugstindustrien

Plads til endnu en reddet elefant

Nyheder

Reservatet BEES vil gerne tage imod endnu en elefant fra turistindustrien, men det kræver en ny natindhegning. Vi er trådt til med ekstra støtte, så en reddet elefant kan flytte ind i 2023.

Topfoto: Burm and Emily's Elephant Sanctuary

Det thailandske elefantreservat Burm and Emily's Elephant Sanctuary (BEES) er et af de elefantvenlige fristeder, vi har hjulpet gennem coronakrisen med økonomisk støtte. Her får elefanter, der tidligere er blevet udnyttet og mishandlet i turist- og skovhugstindustrien, et trygt og godt liv i naturlige omgivelser – endelig fri til bare at være elefanter.

Om dagen går elefanterne frit rundt i den frodige skov i reservatet. De bliver fulgt rundt på afstand af deres mahoutter – elefantpassere – som sikrer, at de bliver inden for reservatets område, da det ikke er indhegnet. Ellers risikerer man, at elefanterne bevæger sig ud på dyrkede marker for at spise afgrøderne. Om natten, hvor mahoutterne sover, opholder elefanterne sig derfor i store indhegninger.

Vi har netop finansieret endnu en natindhegning til BEES. Det vil nemlig gøre dem i stand til at tage imod endnu en elefant og give den et bedre liv. 

Se takkehilsen fra BEES:

En bedre fremtid for elefanterne

”Indtil vi får en ny natindhegning, har vi desværre ikke kapacitet til at tage flere elefant ind. Det handler både om elefanternes velfærd og om er et spørgsmål om sikkerhed. Hvis vi tog en ny elefant ind nu, ville vi være nødt til at holde den lænket om natten, og det ønsker vi ikke. Vi vil gerne give vores elefanter de bedst mulige forhold,” siger Emily McWilliam, medstifter af BEES.

Opførelsen af den nye indhegning er allerede startet, og Emily ser frem til de muligheder, det vil give:

”Det kan give endnu en elefant chancen for en helt ny tilværelse med gode leveforhold, hvor den kan socialisere og knytte bånd med de andre elefanter her i reservatet,” siger hun.

Dette står i skærende kontrast til den almindelige praksis i mange traditionelle elefantlejre, hvor dyrene konstant står lænket i korte kæder, når de ikke arbejder. Dermed kan de aldrig frit omgås hinanden for at danne venskaber, hvilket er et stort behov hos disse sociale flokdyr.

”Vi arbejder for at forbedre elefanternes velfærd og fremhjælpe højere standarder. Det er derfor vigtigt for os at blive ved med at udvide og vise de traditionelle elefantlejre, at det er muligt at give elefanterne bedre forhold. På den måde er vi med til at flytte industrien væk fra mainstream-turistme og ind i fremtiden,” slutter Emily.

Elefanten Mae Kam spiser, mens hun står i floden i Burm and Emily

Foto: Burm and Emily's Elephant Sanctuary

Mange af de elefantvenlige steder i Sydøstasien har stadig brug for ekstra økonomisk støtte for at overleve i kølvandet på coronakrisen, hvor de besøgende udeblev. 

Støt elefanterne

Vil du vide mere