Øjenvidneberetning fra Thailands turistindustri

12/02/2018

Det var en barsk oplevelse, da Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark, for nylig var i Thailand. Hun skulle ved selvsyn dokumentere den brutale behandling af vilde dyr ved turistattraktioner. Her er hendes fortælling.

"På vej ud af parken kunne man få taget billeder med få uger gamle tigerunger. De sad i bittesmå bure og skreg efter deres mor."

Under mit besøg i Thailand så jeg vilde dyr blive behandlet som døde ting, der blot var til for at underholde turister – og det knuste mit hjerte.

Safari Wold Bangkok

Første stop var Safari World Bangkok, hvor dyreshows er det store trækplaster. Hvad turisterne ikke tænker på er, at dyrene bliver trænet med straf og smerte. 

Orangutanger skulle bokse mod hinanden, trække bukserne ned og lade som om de sparkede hinanden. Bikiniklædte hunorangutanger vred sig ”sexet” og lavede samlejebevægelser. Jeg måtte se væk, så nedværdigende syntes jeg, at det var.

Orangutangshow i Safari World Bangkok

I elefantshowet havde trænerne stokke med skarpe metalkroge. Dem stak de elefanterne med for at holde dem under kontrol. De kunster, elefanterne optrådte med, er helt unaturlige for de tunge dyr og meget belastende for deres led: For eksempel at stå på bagben, gå på line eller spille fodbold. Elefanterne bliver hurtigt slidt op – kun for at blive erstattet af nye, unge elefanter. 

Elefantshow i Safariworld Thailand

På vej ud af parken kunne man få taget billeder med få uger gamle tigerunger, der sad i bittesmå bure og skreg efter deres mor. De blev konstant løftet op i hale og nakkeskind og placeret i skødet på turister som en fotorekvisit. 

Sriracha Tiger Zoo

Sriracha Tiger Zoo var om muligt en endnu værre oplevelse. Jeg måtte tvinge mig selv til at blive. Ved indgangen blev tigerunger brugt til turistselfies. Et andet sted så jeg helt nyfødte unger – den ene stadig med navlestreng – der var taget fra deres mor og lå til beskuelse bag et vindue. Det var hjerteskærende at se.

Tigerunger i Sriracha Tiger Zoo. Ungerne bliver brugt til turistselfies.

Også her var der et show, denne gang med tigre. De skulle blandt andet springe gennem brændende ringe. Tigre er instinktivt bange for ild, men de frygtede helt tydeligt domptøren og hans pisk endnu mere.

Når tigrene ikke optrådte, levede de i bare betonbure uden noget som helst at foretage sig. De lå enten apatiske hen, eller travede rastløst frem og tilbage i en uendelighed.

Tiger i Sriracha Tiger Zoo

Helt grotesk var der et bur med en huntiger og nogle smågrise, der diede hos hende. I et tilstødende bur lå en so med tigerens unger. Da dyrepasseren så mig, tog hun en unge og tvang en af soens patter ind i munden på den. Jeg skyndte mig væk, mens alt vendte sig i mig.

Smågrise dier hos en huntiger i Sriracha Tiger Zoo

I Sriracha Tiger Zoo kan man også ride på elefanter. Når de ikke bærer rundt på turister, står elefanterne lænket i kæder så korte, at de knap kan bevæge sig. I den korte tid jeg stod der, oplevede jeg en elefant blive slået så hårdt i hovedet med en metalkrog, at det gav en høj, rungende lyd. Det gjorde ondt langt ind i sjælen.

Mens elefanten venter på næste ridetur, står den lænket i en helt kort kæde. Sriracha Tiger Zoo.

Vi skal ændre turistindustrien

Jeg ønskede intet mere end at kunne befri de stakkels dyr og tage dem med mig. Det kunne jeg desværre ikke. Men vi kan arbejde på at få stoppet den forfærdelige dyremishandling i turistindustrien og i stedet skabe flere dyrevenlige turistattraktioner.

Vær en del af løsningen: Skriv under på, at du vil være en dyrevenlig turist >>

Eller giv en økonomisk støtte til vores kamp for dyrene i underholdningsbranchen.

Støt her