I den elefantvenlige lejr Following Giants har elefanterne fået et godt liv

Nyt ’coronainitiativ’ skal hjælpe elefanterne

Nyheder

Giv jeres elefanter et bedre liv – så hjælper vi jer under coronakrisen. Vores nye støttemulighed skal forbedre dyrenes forhold i traditionelle elefantlejre i Thailand.

Coronapandemien er ikke blot en trussel mod mennesker, men også mod de mange vilde dyr, der holdes i fangenskab i turistindustrien. Mens vi og vores støtter i mange måneder har ydet økonomisk hjælp til en række elefantvenlige lejre og reservater i Sydøstasien, kæmper mange traditionelle elefantlejre for overlevelsen.

Vi vil nu bruge krisen som en løftestang til at forbedre forholdene for endnu flere elefanter i Thailands turistindustri.

Alle elefantlejre i Thailand får mulighed for at søge om ekstraordinær støtte til gengæld for, at de skaber bedre velfærd for deres elefanter.

”COVID-19-pandemien har været et hårdt slag for turistindustrien over hele verden. Da turismen stoppede, stod mahoutterne og ejerne af elefantlejrene pludselig uden indkomst, og det blev svært for dem at tage sig af deres elefanter,” siger Nui Roatchana Sungthong, direktør på vores thailandske kontor. Hun fortsætter: 

”Men pandemien giver os mulighed for at stoppe op og overveje, hvordan vi kan genopbygge turistindustrien til det bedre. Vi kan hjælpe de elefanter, der lige nu lever under dårlige forhold – og det vil samtidig hjælpe lejrene på den lange bane. Turister efterspørger etisk ansvarlige elefantoplevelser, så lejrene vil fremover stå stærkere ved at behandle deres elefanter bedre.”

Tips til, hvad gør du, hvis du gerne vil se elefanter, men ikke vil støtte dyremishandling

Boon Lott’s Elephant Sanctuary (BLES) er et af de elefantreservater, vi støtter i Thailand. Foto: BLES

Når lejrene ansøger om støtte, skal de vedlægge en plan for, hvilke forbedringer de vil foretage. Der bliver især lagt vægt på, at elefanterne og deres mahoutter får bedre leveforhold.

Ben Chatnarong Muangwong, der leder projektet, fortæller om sine forventninger:

”Det ikke kun til gavn for elefanterne at sikre dem bedre velfærd. Det vil også gavne lejrenes ejere og mahoutterne. Ansvarlig turisme er en støt voksende trend. Både thailandske og udenlandske turister er begyndt at lægge mere vægt på dyrevelfærd, når de vælger, hvor de vil lægge deres penge.”

Vil du vide mere