Nepals sidste dansebjørn bliver endelig flyttet til reservat

25/06/2018

Efter at vi var med til at redde dansebjørnen Rangila i december 2017, valgte Nepals myndigheder at flytte ham til en stærkt kritiseret zoo. Vi har kæmpet for at få ham til et reservat – og nu er det lykkedes.

"Det er en stor lettelse at vide, at Rangila nu kommer til at leve det liv, han fortjener.”

I månedsvis har vi sammen med Jane Goodall Institute of Nepal lagt pres på den nepalesiske regering. Og nu har regeringen endelig besluttet at befri Rangila fra hans lidelser i den dårlige zoo, han blev flyttet til tidligere på året. 

”Vi har arbejdet utrætteligt på at få Rangila til et specialiseret bjørnereservat i Indien, hvor de kan rehabilitere ham og give ham den pleje, han har brug for. Det er en fantastisk nyhed, at det nu kommer til at ske,” siger Neil D’Cruze, der er vores seniorrådgiver for arbejdet med vilde dyr.

Bjørnen Rangila bag tremmer i den zoo, myndighederne placerede ham i.

Bjørnene blev flyttet uden vores vidende

Sammen med Jane Goodall Institute of Nepal og det nepalesiske politi fik vi i slutningen af december 2017 fjernet de sidste to dansebjørne i Nepal – Rangila og Sridevi – fra deres ejer. Han havde i årevis brugt brutale metoder til at tvinge bjørnene til at optræde for at underholde tilskuere.

Redningsaktionen markerede enden på den brutale praksis med dansebjørne i landet.

Efter redningsaktionen blev bjørnene anbragt i midlertidigt i Parsa Nationalpark. Aftalen var, at de skulle være der, indtil de kunne sendes videre til et bjørnereservat i Indien. Men i stedet flyttede regeringen uden vores vidende bjørnene til en dårlig zoo i Kathmandu.

Desværre døde den ene af bjørnene, Sridevi, i zoo’en. Zoo’en er tidligere blevet kritiseret for de ekstremt dårlige forhold, dyrene lever under.

Neil D’Cruze siger: ”Det var forfærdeligt for alle, der var involveret i redningsaktionen, da Sridevi døde. Vi var chokerede over at høre, at bjørnene var blevet flyttet til en elendig zoo, hvor de ikke kunne få den pleje, de havde brug for. Så det er en stor lettelse at vide, at Rangila nu kommer til at leve det liv, han fortjener.”

Snart får Rangila et godt bjørneliv

Det er stadig uklart, hvorfor bjørnene blev flyttet til zoo’en, uden at hverken vi eller Jane Goodall Institute of Nepal blev konsulteret. Men lige nu fokuserer vi på at sikre, at regeringen fremskynder processen og sender Rangila til reservatet hurtigst muligt.