Misha og Gemma er reddet fra bjørne-hundekampe!

Misha og Gemma er reddet fra bjørne-hundekampe!

Nyheder

De to nyeste beboere i bjørnereservatet i Pakistan er Misha og Gemma: To hunbjørne, der er reddet fra et liv i frygt og smerte. Nu er deres mareridt endelig slut.

Både Misha og Gemma er blevet brutalt mishandlet for at underholde et publikum. Begge bjørne er blevet brugt i bjørne-hundekampe, hvor kamptrænede hunde angriber en fastbunden bjørn. Misha har også været brugt som dansebjørn, hvor stokkeslag og ryk i bjørnens næstering får den til at rokke frem og tilbage på bagbenene.

Men nu venter der Misha og Gemma et nyt og fredeligt liv i det beskyttede bjørnereservat. Aldrig mere skal de frygte, hvornår de næste gang skal forsvare sig mod hundebid eller mærke de smertefulde ryk i snuden.

Slut med at eje bjørne

For nylig lykkedes det - efter længere tids dialog for - vores lokale partnerorganisation Bioresource Research Centre (BRC) at overbevise ejerne om at overgive deres bjørne. 

Ejerne har fået hjælp til at starte hver deres lille butik, så de kan forsørge deres familie på anden vis end ved at have bjørne. Begge har skrevet under på, at de til gengæld aldrig vil anskaffe sig en ny bjørn.

Misha

Misha er fem år gammel og har været holdt i fangenskab i over fire år. Hun fik kun brød og mælk at spise, hvilket slet ikke er nok næring for en bjørn. Da hun ankom til reservatet, var hun meget svag og led af blodmangel. Dyrlægerne fjernede hendes næsering og gav hende antibiotika og vitaminer. 

På grund af den mishandling, hun har været udsat for, er Misha lidt aggressiv over for de ansatte i reservatet. Men hun får det bedre dag for dag og virker til at trives i reservatets karantæneområde. Når hun er stærk nok, vil hun blive lukket ud i det store reservatområde sammen med de andre bjørne.

forefter-misha

Gemma

Gemma er 6 år gammel. Hendes ejer havde haft tre andre bjørne før Gemma, men heldigvis blev hun den sidste i rækken. Hun virker til at være ved godt helbred, men hun var meget sulten, da hun kom til reservatet. Efter sin helbredsundersøgelse slugte hun to store brød på ingen tid.

Gemma virker rolig og tilfreds i karantæneområdet, hvor hun opholder sig, indtil hun er klar til at møde de andre bjørne ude i selve reservatet.

forefter-gemma_0

Hver eneste bjørn skal reddes

Vores mål er, at ingen bjørne længere holdes i fangenskab og mishandles for at underholde mennesker. Vi arbejder hårdt for at få stoppet bjørne-hundekampene og traditionen med dansebjørne – og hver gang det lykkes os at redde en bjørn, er vi nået et skridt nærmere mod målet.

Misha og Gemma kan se frem til at leve resten af deres liv i den smukke natur i Balkasar-reservatet. Vi stopper ikke vores arbejde, før der ikke længere er flere bjørne som Misha og Gemma tilbage at redde.

Vil du vide mere