Vi har fodret sultne hunde i Indien under coronapandemien

Mad til endnu flere hunde under coronakrisen

Nyheder

Tusindvis af hunde i Indien, Sierra Leone, Kenya og Costa Rica er nu ikke længere i fare for at sulte under COVID-19-pandemien. Vi samarbejder med regeringer, NGO’er og frivillige om at fodre dem.

Ligesom i Thailand og Brasilien, hvor vi hjælper hundene, har hunde i flere andre lande også akut brug for vores indsats under coronakrisen.

Indien: Lokale frivillige fodrer også hundene

I Delhi er der en stor bestand af gadehunde. Tidligere spiste hundene levninger fra restauranter, fik mad i templer eller fandt madrester på gaden. Men da corona tvang folk til at blive hjemme og virksomheder til at lukke, stod hundene pludselig uden deres sædvanlige muligheder for at få noget at spise.

Vi har derfor indgået et samarbejde med de veterinære myndigheder i North Delhi om at fodre hundene. I juni sørgede vi for 300 kg hundemad, som blev uddelt til ca. 2.000 hunde i løbet af nogle uger.

Frivillige hjalp os med at fodre hunde i Delhi under coronapandemien

Vores indiske kollegaer har siden april også inspireret andre til at hjælpe. Via deres hjemmeside, sociale medier og et webinar har de opfordret frivillige til at fodre gadehundene – og det har haft stor effekt. De har efterfølgende modtaget massevis af billeder og videoer af folk, der fodrer hundene nær deres hjem.

Frivillige hjalp os med at fodre hunde i Delhi under coronapandemien

En af de frivillige er Bhavesh Agrawal, en studerende fra Delhi Universitet. Han siger:

”Dyrene kan ikke tale deres egen sag, men de har brug for mad ligesom os. Som dyreelsker og en ansvarlig borger synes jeg, at det var det mindste, jeg kunne gøre, at fodre herreløse dyr i disse svære tider.”

Sierra Leone: Foder til 50-60 hunde om dagen

Vi sørger for foder til hunde i Sierra Leone under coronarkrisen
Foto: SLAWS

I Sierra Leone har vores lokale partnerorganisation, Sierra Leone Animal Welfare Society (SLAWS), takket være støtten fra os og andre NGO’er kunnet hjælpe omkring 50-60 hunde om dagen siden april.

”Hundene virker til at vente utålmodigt på os. De kommer os i møde hoppende, gøende og med logrende haler,” fortæller en af de ansatte i SLAWS.

Hund får mad under coronakrisen

Foto: SLAWS

Også hjælp til hundene i Costa Rica og Kenya

I Costa Rica har vi doneret 6.000 kg hundemad til lokale myndigheder, der har brugt det til at fodre omkring 1.400 hunde i juni og juli.

En hund i Costa Rica får mat under coronapandemin

Og i Kenya har vores kollegaer fra det afrikanske kontor ad flere gange kørt foder ud til sultne hunde, så de kan klare sig igennem coronatiden så godt som muligt.

Vi sørger for foder til hunde i Costa Rica under coronapandemien
Vil du vide mere