Over en halv million vilde dyr lider i turistindustrien

Gratis fotoudstilling: Turismens grimme bagside

Nyheder

Flere skal kende sandheden om den omfattende mishandling af vilde dyr i turistindustrien. Derfor vil vi i de kommende uger indtage nogle af Københavns mest centrale pladser med en fotoudstilling om emnet.

Meterhøje fotostater viser de absurde situationer, hvor vilde dyr optræder som underholdningsrekvisitter i turistindustrien. Samtidig bærer billederne en tekst om de vilde dyrs liv uden for rampelyset, der skal få endnu flere danskere til at vælge shows med vilde dyr fra på ferierejsen.

delfinshow

Fotoudstillingen skal vise det, turisterne ikke ser

Fotoudstillingen skal få endnu flere danskere til at vælge shows med vilde dyr fra på ferierejsen. For selvom en ny YouGov-undersøgelse viser, at et stigende antal danskere afholder sig fra at ride på elefanter og se shows med vilde dyr på ferien, er der stadig mange, der ikke kender til dyrenes brutale virkelighed bag facaden.

”Mange turister er dyreelskere og alligevel uvidende om, hvilke pinsler, vilde dyr gennemgår for at kunne optræde i turistindustrien,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark. Hun fortsætter: 

”Derfor rykker vi ud i det offentlige sommerrum med oplysning til alle. Vilde dyr er ikke underholdning, fastslår udstillingen. Vi håber, at alle danskere inden længe vil være enige med os.”

Vilde dyr er ikke underholdning

elefantshow

Turistunderholdning med vilde dyr er en millionindustri, der findes over hele verden. Senest har vi afdækket den brutale mishandling af vilde dyr på ferieøen Bali.

Fotoudstillingen ’Turismens grimme bagside’ er at finde på Højbro Plads i perioden 18. juni til 1. juli og på Kultorvet fra 2. juli til 15. juli. Det er gratis at besøge udstillingen, hvor der også vil være mulighed for at få taget en såkaldt dyrevenlig selfie. 

Find information om udstillingen på Facebook >>

Vil du vide mere