Afsløring: Så mange vilde dyr bliver mishandlet

04/02/2016

Over en halv million dyr lider i turistindustrien. Det afslører vores nye rapport. Det er mishandling at bruge vilde dyr til underholdning – og det kan være til stor fare for turisterne.

Vi skal have stoppet efterspørgslen på elefantridning og –shows, og det samme gælder muligheden for at kramme tigre og løver og få taget billeder med dem.

Den 1. februar blev en skotsk turist trampet ihjel af en elefant i Thailand. Manden og hans steddatter red på elefanten, da den blev vred og smed dem af. Manden havde en benprotese og kunne derfor ikke slippe væk, men steddatteren overlevede. 

Tragedien er ikke enestående – og den er en påmindelse om, at vilde dyr ikke bør bære rundt på mennesker eller optræde med tricks. Elefanter, der bruges til elefantridning og –shows, bliver mishandlet for at få dem til at lystre – men de er stadig vilde dyr med deres vilde instinkter intakte.

Kritisable forhold ved tre ud af fire turistattraktioner

En ny rapport, som vi har lavet i samarbejde med Oxford Universitet, afdækker det enorme omfang af dyremishandling i turistindustrien. Rapporten afslører blandt andet, at ved tre ud af fire turistattraktioner med vilde dyr bliver dyrene mishandlet, eller stedet udgør en trussel mod artens bevarelse. I alt lider op mod 550.000 vilde dyr i turistindustrien.

Neil D’Cruze, der er leder af vores forskning i vilde dyr, siger:

”Tusindvis af mennesker besøger turistattraktioner med vilde dyr uden at vide, at dyrene lider bag facaden. Det er dyremishandling – og det kan også udgøre en reel fare for turisterne, hvilket vi oplevede i Thailand i denne uge.”

Ofte bliver dyrene taget fra deres mødre i al for ung en alder. De bliver slået og på andre måder mishandlet for at gøre dem så føjelige, at de kan tvinges til at bære rundt på turister, udføre tricks eller posere sammen med turister på billeder. Nogle af de værste steder er bjørne-, elefant- og tigerparker.

”Hvis du kan ride på dyret eller kramme det …”

Forskerne fra Oxford har lavet en analyse af TripAdvisor for at finde ud af, om turisterne kender til dyrenes kritisable forhold. Ud af 50.000 anmeldelser af attraktioner, hvor vilde dyr lider, var 80 % af dem positive.

Neil D’Cruze udtaler:

”Vi skal have stoppet efterspørgslen på elefantridning og –shows, og det samme gælder muligheden for at kramme tigre og løver og få taget billeder med dem. Det kan vi gøre ved af afsløre de lidelser, der normalt er skjult for turisterne.” 

”Hvis du kan ride på det vilde dyr, kramme det eller får taget et billede sammen med det – så kan du være sikker på, at dyret bliver mishandlet. Protestér med din pengepung og lad være med at købe billet den slags steder!”

Turister og rejseselskaber kan gøre en forskel

Turistindustrien vokser år for år, og omkring 110 millioner mennesker besøger årligt attraktioner, hvor vilde dyr lider. 

Mere end 250.000 mennesker har allerede skrevet under på vores kampagne mod vilde dyr i underholdning, og vi har overbevist 87 rejseselskaber om at stoppe med at tilbyde elefantridning og –shows. Vi fortsætter arbejdet med at oplyse turister om dyrenes forhold og overbevise rejsebranchen med at droppe aktiviteter, hvor dyr mishandles.

Skriv under for at stoppe underholdning med vilde dyr >> 

Øjenvidne til Pero Palo

Øjenvidne til Pero Palo

Hvert år bliver et æsel pint under Pero Palo-festivalen i Spanien. I år var vores medarbejder Simon Pope til stede. Læs her hvad han fortæller om æslets...