Fire bjørne reddet i politirazzia

08/09/2014

Et tip fra vores partnerorganisation fik pakistansk politi til at storme et stort arrangement med bjørne-hundekampe. Fire bjørne blev konfiskeret og overdraget til bjørnereservatet i Balkasar.

De fire bjørne, der blev reddet i den dramatiske redningsaktion, blev brugt i ulovlige bjørne-hundekampe. Her blev de som underholdning bundet fast og angrebet af kamptrænede hunde. Nu kan tre af dem i stedet se frem til et fredeligt liv i naturlige omgivelser i Balkasar-reservatet. Den fjerde bjørn døde desværre kort tid efter ankomsten til reservatet.

Politiet stormede kampene

For nylig modtog vores partnerorganisation, Bioresource Research Centre (BRC) et tip om, at nogle indflydelsesrige landejere i Pakistans Punjab-provins i hemmelighed planlagde et stort arrangement med bjørne-hundekampe. For at undgå, at politiet opdager og stopper kampene, ændrer arrangørerne konstant dato og sted for kampene. Men det var alligevel lykkedes vores store lokale netværk at få fat i de rigtige oplysninger.

BRC alarmerede politiet, som stormede arrangementet og stoppede kampene. Desværre havde to bjørne allerede været i kamp mod hundene. Men da politiet fik spredt tilskuermængden, opdagede de fire bjørne til, der ventede på at skulle i ringen. Bjørnenes ejere og arrangørerne af kampene blev arresteret, og bjørnene blev konfiskeret.

Juridisk slagsmål om bjørnene

I tiden efter redningsaktionen fulgte et langt juridisk slagsmål med bjørneejerne og landejerne. Mens man ventede på, at sagen blev afgjort, blev de fire bjørne sendt til Balkasar-reservatet, hvor de afventede deres skæbne. Her fik de noget tiltrængt fred og ro.

Nu er sagen endelig afgjort – og det blev en dom til fordel for bjørnene. De får lov til at tilbringe resten af livet i det naturskønne reservat.

Alba, Tero, Luz og Zoe

Bjørnene – alle hanner – opholder sig stadig i karantæneområdet, mens de vænner sig til deres nye omgivelser.Bjørnen Tero.

Alba (øverste billede) er den ældste i gruppen. Hans navn betyder 'daggry', og han er ca. 6 år. Han er meget venlig over for de ansatte, og han kan godt lide at lege med den yngste af bjørnene, Tero (’stærk’). Tero er 4 år og er en afslappet fyr, der sover meget. 5-årige Zoe (’levende’) er meget nysgerrig og vil gerne lege. De er alle tre ved at falde godt til - helt uvidende om, at de har spillet en vigtig rolle i en banebrydende juridisk kamp for dyrs rettigheder i Pakistan.

Bjørnen Zoe.

Kort tid efter ankomsten til reservatet døde 5-årige Luz (’lys’) desværre af komplikationer efter de skader, han havde pådraget sig i mange års kampe. Trods alt nåede han at opleve en sidste tid i fred og ro i reservatets karantæneområde, hvor ingen tvang ham til at kæmpe mod angribende hunde. Men hans historie viser med al tydelighed, hvorfor der er så stort et behov for at befri de cirka 40 bjørne, der stadig bruges i de ulovlige bjørne-hundekampe.

Læs mere om vores arbejde for at stoppe bjørne-hundekampe i Pakistan >>

Hvaler skal befries fra fiskenet

Spøgelsesnet, Tonga

Vi finansierer workshops der lærer deltagerne at redde hvaler, der er fanget i fiskenet. Hvis hvalerne ikke bliver hjulpet fri af nettene, dør de.