Fantastisk nyt fra Pakistan: Fem bjørne reddet!

22/01/2015

2015 kunne ikke være startet bedre for vores arbejde for at stoppe bjørne-hundekampe i Pakistan. Fem bjørne er reddet fra de brutale kampe og kan nu se frem til et trygt og godt liv i Balkasar-reservatet.

To hunbjørne – Nahla på 5 år og Sukhi på 4 år – er begge blevet overgivet til reservatet af deres ejere, efter at vores pakistanske partnerorganisation har været i dialog med dem gennem længere tid. Til gengæld for at overgive bjørnene har ejerne hver fået en lille butik, så de kan tjene til dagen og vejen, uden at en bjørn skal lide for det.

Nahla

Nahlas ejer brugte hende både som dansebjørn og i bjørne-hundekampe, hvor hun blev lænket fast og måtte forsvare sig mod kamptrænede hunde. Hendes ejer brugte næsten ingen penge på mad til hende – hun fik kun lige akkurat nok at spise til at holde sig i live.

Da Nahla ankom til Balkasar-reservatet var hun ekstremt stresset, undervægtig og led af blodmangel. Ellers er hun heldigvis sund og rask, og hun tager godt på. I karantæneområdet bor hun sammen med Sukhi, som hun er blevet gode venner med.

Sukhi

Sukhi er blevet brugt i bjørne-hundekampe, siden hun var en lille unge. Hun har aldrig kendt til andet end frygt, smerte, lidelse og sult. Men det er heldigvis slut nu. Sukhi kan se frem til at tilbringe resten af sit liv i trygge og naturlige omgivelser.

Det stod skidt til med Sukhi, da hun ankom til reservatet. Til at starte med kunne dyrlægerne ikke gøre andet end at fjerne hendes næsering og give hende vitaminer. Hun var så svag, at de måtte vente, til hun fik flere kræfter, før de kunne lave en grundig helbredsundersøgelse. Mens hun kom sig, blev hun venner med Nahla. De to fik hurtigt et tæt forhold.

Tre bjørne konfiskeret i razzia

Det går ikke altid så fredeligt for sig, som da Nahla og Sukhis ejere overgav dem. I starten af januar blev tre hanbjørne konfiskeret i en politirazzia tæt ved grænsen mellem Pakistan og Indien. 

Vores partnerorganisation havde gennem deres netværk fået nys om, at et stort antal mennesker planlagde at deltage i et arrangement med bjørne-hundekampe. Vores partnerorganisation alarmerede politiet, der stormede arrangementet og nåede at stoppe det, før bjørnene blev sendt i kampringen. De konfiskerede bjørnene og arresterede tre af arrangørerne og bjørneejerne.

De tre bjørne er nu ved at komme sig i Balkasar-reservatets karantæneområde. Her kan de i fred og ro vænne sig til deres nye omgivelser, inden de bliver sat ud i det store reservatområde. De ansatte har ikke givet dem navne endnu, men de har hver deres særlige personlighed.

Den største af bjørnene er 10 år gammel og har et iltert temperament. De to andre bjørne på 8 og 10 år er lidt mindre. De er begge meget venlige og omgængelige. Den 10-årige er desværre blind, men han spiser godt og er tilsyneladende sund og rask. Alle tre bjørne er vilde med roti (fladbrød) og æbler.

A Bear

Et vigtigt skridt mod målet

Vi er nu kommet et skridt nærmere vores mål: Helt at sætte en stopper for den brutale tradition med bjørne-hundekampe i Pakistan. Vi fortsætter kampen, indtil den sidste bjørn er reddet, og bjørne ikke længere bliver indfanget fra naturen for at blive mishandlet og udnyttet af mennesker.

Læs mere om vores arbejde med at stoppe bjørne-hundekampe >>

Du kan hjælpe os i arbejdet for at stoppe de brutale kampe  >>

Et godt år for dyrene i 2014

En hundehvalp får hjælp under tyfonen Hagupit, Filippinerne

Takket være vores trofaste støtter kunne vi i 2014 gøre verden til et bedre sted for tusindvis af dyr over hele verden. Tak til alle, der har støttet vores...