Et godt år for dyrene i 2014

26/01/2015

Takket være vores trofaste støtter kunne vi i 2014 gøre verden til et bedre sted for tusindvis af dyr over hele verden. Tak til alle, der har støttet vores kamp for at stoppe mishandling og udnyttelse af dyr – læs her om nogle af de resultater, vi nåede sidste år.

Det er frygteligt at være vidne til, at dyr lider. Til gengæld er det fantastisk, når man kan være med til at stoppe deres lidelser og give dyrene et bedre liv. I videoen herunder kan du se nogle af de dyr, vi takket være vores støtter kunne hjælpe i 2014. Under videoen kan du læse et udpluk af vores resultater i 2014.

Godt nyt for bjørnene i Pakistan, Rumænien og Vietnam

I 2014 reddede vi 11 bjørne fra de brutale bjørne-hundekampe i Pakistan, hvor bjørne lænkes fast og angribes af kamptrænede hunde. Desværre døde bjørnene Zorro, Luz, Zoe og Josee få måneder efter, at de blev reddet. Men de nåede trods alt at opleve nogle trygge måneder i Balkasar-reservatet, som vi finansierer. Her bor bjørnene Taara, Lily, Fairy, Armel, Alba, Tero og Galax nu trygt og sikkert sammen med reservatets andre bjørne og kan lære igen at leve et naturligt bjørneliv.

I Rumænien reddede vi fire bjørne, der nu har et godt liv i naturskønne omgivelser i Zarnesti-reservatet. Eva, Terra og Pluto blev reddet fra et liv i små, usle bure i nedslidte zoologiske haver, mens bjørnen Andi blev reddet fra at blive skudt, fordi han stjal mad fra et hotel og private boliger.

Tusindvis af bjørne lider på bjørnegaldefabrikker i Asien. Vi arbejder kontinuerligt for at få stoppet denne grusomme industri, og i 2014 kom vi et skridt nærmere målet, da vi fik sat en stopper for bjørnegaldeturismen i Halong Bay i Vietnam

Terra og Pluto i bjørnereservatet i Rumænien.

Stop for underholdning med vilde dyr

Vores kampagne ”Stop underholdning med vilde dyr” fik i 2014 opbakning fra berømtheder som Ricky Gervais og Sharon Osbourne, der delte vores budskab om, at tusindvis af vilde dyr lider for at underholde turister. Over 473.000 mennesker lærte sandheden om dyrenes forhold at kende, fordi vores støtter delte vores video, der viser, hvordan elefanter mishandles, for at mennesker kan ride på dem. 

Efter dialog med os valgte tre skandinaviske rejsebureauer – Apollo Rejser, Albatros Travel og Lotus Travel at stoppe med at tilbyde underholdning med ville dyr i deres udflugtsprogrammer.

Hunde blev beskyttet mod masseaflivninger

Vi vaccinerede mere end 190.000 hunde mod rabies i 2014 og beskyttede dem dermed mod masseaflivninger pga. frygt for smittefare. Vi vaccinerer hunde i lang række lande over hele verden, og i 2014 udvidede vi vores vaccinationsarbejde til bl.a. Congo og Flores.

I Danmark indledte vi en kampagne mod de brutale hundedrab i Europa, hvor tusindvis af herreløse hunde hver dag er i fare for at blive slået ihjel med smertefulde metoder. Vi samlede mere end 40.000 underskrifter ind i 2014, og tallet stiger stadig. Underskrifterne vil vi bruge til at kontakte de danske medlemmer af Europa-Parlamentet for at bede dem om at arbejde for, at alle hunde i Europa er beskyttet af en effektiv lovgivning. 

I Rumænien har vi rådgivet myndighederne om, hvordan de bedst håndterer problemet med landets herreløse hunde. Vi sponserede desuden en mobil klinik, der steriliserede og vaccinerede gadehundene og behandlede og opererede syge og skadede hunde.

Abdi Muhamadi Ali, Zanzibar, med 27 af familiens 28 hunde (een var allerede vaccineret). Alle 27 hunde fik deres rabiesvaccine den 4/9 2014.

Dyr i katastrofer fik hjælp

I 2014 kunne vi fejre 50 års jubilæum for katastrofehjælpsarbejde. I løbet af året ydede vi akut hjælp til over 3 ½ mio. dyr i 227 forskellige naturkatastrofer. To af disse var tyfonen i Filippinerne og vulkanudbruddene i Kap Verde, hvor vi med hurtig indsats reddede mange tusinde dyr. 

En stor del af vores katastrofehjælpsarbejde er langsigtet og har fokus på at genopbygge lokalsamfund og sikre dem mod fremtidige katastrofer. I Filippinerne har vi året igennem hjulpet dyr og deres ejere med at komme på fode efter den voldsomme tyfon i slutningen af 2013 – og har ved samme lejlighed sørget for bedre forhold for grisene

Vi har indgået et samarbejde med Internationalt Røde Kors (IFRC) om at inkludere dyr i praktiske løsninger, der skal hjælpe mennesker, som rammes af katastrofer. Dermed har vi klædt en række lokalsamfund bedre på til at imødegå katastrofer og samtidig bevist, at det gør en forskel at medtænke dyrene. 

Bedre forhold for grise og høns

Samarbejder med fødevarevirksomheder kan forbedre forholdene for milliarder af dyr. Derfor indgik vi i 2014 samarbejder med verdens førende fødevarebrand Nestlé og med verdens 7. største fødevarevirksomhed og en af verdens største eksportører af svin og fjerkræ, brasilianske BRF. Vi skal hjælpe begge virksomheder med at forbedre dyrevelfærden i deres produktions- og leverandørkæder. 

Samarbejdet har bl.a. mundet ud i, at Nestlé ikke længere vil købe produkter, der stammer fra burhøns, fikserede søer, tremmekalve eller kvæg, der er blevet afhornet, halekuperet eller kastreret uden bedøvelse. Og BRF har indledt en udfasning af fiksering af drægtige søer blandt alle deres leverandører.

Scor en pige med en “tiger-selfie”

Tigerselfies er blevet en trend på datingappen Tinder

Fotos af unge mænd fotograferet med pacificerede tigere i lænker er blevet en trend på den populære datingapp Tinder. Fænomenet understøtter udnyttelse og...