Det endte lykkeligt for bjørnene fra “verdens mest triste zoo”

14/04/2016

Det så sort ud for bjørnene i en armensk zoo, da ejeren forsvandt, og dyrene måtte sulte. Men det endte heldigvis godt. Bjørnen er blevet bragt til det bjørnereservat, vi finansierer i Rumænien, og har startet deres nye liv.

There is no way to raise birds for foie gras humanely, since forced-feeding is a necessary part of the process

De to bjørne Masha og Grisha blev kendt blandt dyrevenner verden over, da medierne fortalte om deres trøstesløse liv i ”verdens mest triste zoo”: Gyumri Zoo i Armenien. Nu har bjørnene fået godt bjørneliv i Zarnesti-reservatet i Rumænien.

Masha og Grisha leger i deres nye hjem:

Bjørnene sultede i deres små, triste bure

Siden de var unger, har Masha og Grisha levet i to bittesmå bure i Gyumri Zoo. Burene stod tæt på hinanden, men bjørnene kunne hverken lege eller på anden komme i nærkontakt med hinanden. Den armenske oligark, der oprindeligt byggede zoo’en, havde gjort sig usynlig og gjorde intet for at sørge for dyrene. De to bjørne og de andre dyr sultede og fik ikke nogen dyrlægebehandling.

Forskellige dyrevelfærdsorganisationer og privatpersoner i Armenien har samarbejdet om at hjælpe dyrene. Alle zoo’ens dyr er nu blevet reddet, og Masha og Grisha har fået en ny chance i livet i Zarnesti-reservatet.

Endelig: Et godt bjørneliv

I reservatet har bjørnene masser af plads til at løbe og lege blandt de grønne træer. Masha var den første af de to, der vovede sig ud i det dugvåde græs. Hun virkede helt betaget af himlen, vinden og fuglesangen. Lidt efter fulgte Grisha efter, lidt nervøst og tøvende. Først prøvede han at klatre op i et træ, men han var stadig for svag, så i stedet tog han sit første bad nogensinde i et svalende vandhul.

I al deres tid i zoo’en kunne Masha og Grisha kun lugte og høre hinanden. Men nu er de ved at lære hinanden rigtigt at kende og er begyndt at lege sammen. Endelig kan de få et trygt og fredfyldt liv, hvor de kan følge deres instinkter og aldrig igen skal sulte.

Læs om vores arbejde for at redde bjørne i Rumænien >> 

Støt vores arbejde for dyrene med et økonomisk bidrag >>