To bjørneunger reddet fra bjørnegaldeindustrien

13. Februar. 2019

Vietnam: Bjørneungerne kunne være blevet solgt til mareridtslignende forhold. Men takket være en hurtig indsats fra vores lokale partnerorganisation, blev de reddet i sidste øjeblik.

To bjørneunger, så små at de knap havde åbnet øjnene endnu, blev i januar reddet fra at blive solgt – højst sandsynligt til en bjørnegaldefabrik. Bjørnegalde anses som en form for universalmiddel i traditionel asiatisk medicin, og der er derfor store penge i illegalt at tappe og sælge galden.

Vores vietnamesiske partnerorganisation, Education for Nature Vietnam (ENV), som vi finansierer, modtog et tip om det planlagte ulovlige salg. De kontaktede myndighederne, og politiet rykkede øjeblikkeligt ud og konfiskerede de to unger.

Sælgeren – en vietnamesisk kvinde – ankom den 9. januar til en café i en lille by i Hai Phoung-provinsen. Med sig havde hun en lille kasse af en slags, der typisk bruges til at transportere kæledyr. Her havde hun aftalt at sælge bjørneungerne for en stor sum penge. Men takket være ENV blev hun i stedet mødt af politiet, der pågreb hende.

Ungerne var penge værd – døde eller levende

De to bjørneunger er så små, at de stadig er dybt afhængige af deres mor. Det er derfor ikke til at sige, om de havde overlevet, hvis de ikke var blevet konfiskeret. 

Selv hvis de overlevede, kunne de blot se frem til frygtelige lidelser. Revet væk fra deres mor til et liv i trange, beskidte bure, hvor de under store smerter ville få tappet deres galde.

Hvis ungerne var døde, ville køberen stadig kunne tjene penge på dem ved at putte deres små kroppe i krukker med vin. Så kunne de sælges som luksusdrikke med påstået helbredende virkning til den voksende middelklasse.

En ny chance i livet for bjørnene

I Vietnam har det siden 2005 været ulovligt at tappe og sælge bjørnegalde. ENV samarbejder med myndighederne om at opspore og stoppe den ulovlige galdeindustri. 

De to bjørneunger har haft en traumatisk start på livet, men nu får de en chance for at få et godt liv, hvor de kan vokse sig sunde og stærke.

Ungerne bliver overdraget til Four Paws-reservatet i Ninh Binh. Her vil de højst sandsynligt bliver håndfodret og få masser af pleje omsorg fra dyrepasserne, indtil de er stærke nok til at klare sig selv i det beskyttede reservatområde.

Læs mere om vores arbejde for at stoppe bjørnegaldeindustrien >>

Hvis ungerne var døde, ville køberen stadig kunne tjene penge på dem ved at putte deres små kroppe i krukker med vin. Så kunne de sælges som luksusdrikke.

Del i dit netværk:

Pinterest