Bjørnen Rani er reddet: Ikke flere blodige kampe

12. December. 2016

Pakistan: I årevis måtte Rani igen og igen forsvare sig mod angribende hunde, når hendes ejer sendte hende i ringen i bjørne-hundekampe. Nu har vi reddet Rani og bragt hende til det trygge bjørnereservat.

Rani er en hunbjørn på syv år. På trods af, at hendes ejer Munawwer kun fodrede hende med brød og mælk, er hun meget stor og vejer hele 105 kg.

Munawwer anså Ranis vægt som en stor fordel, når han brugte hende i bjørne-hundekampe. I kampene bliver bjørnen bundet fast til en pæl og angrebet af kamptrænede hunde, mens tilskuerne står omkring og hepper.

Ranis ejer får aldrig en ny bjørn

Vores lokale partnerorganisation, Biosource Research Centre (BRC) gik i dialog med Munawwer om at overgive Rani til det bjørnereservat, vi finansierer i Pakistan.

Manwwer har forsørget sin familie ved at bruge Rani i kampene, men han var åben over for BRC’s tilbud om hjælp til en alternativ indtægtskilde. Til gengæld for hjælpen overgav han Rani til BRC og har skrevet under på, at han aldrig vil anskaffe sig en ny bjørn.

Dyrlægerne fjernede den smertefulde næsering

Da Rani ankom til reservatet, undersøgte dyrlægerne hende grundigt. Hun led af blodmangel, hvilket hun blev behandlet for. Dyrlægerne fjernede desuden hendes næsering.

Bjørne som Rani får gennemboret deres snude med en tyk nål, så næseringen kan presses igennem hullet. Det sker uden bedøvelse og er ekstremt smertefuldt. Senere hen kontrollerer ejerne deres bjørne ved at hive i hårdt rebet i næseringen, så smerten jager gennem bjørnens følsomme snude.

Da Rani vågnede efter bedøvelsen og opdagede, at næseringen var væk, virkede hun straks bedre tilpas.

Vi stopper ikke, før den sidste kamp er stoppet

Rani har nu fundet sig godt til rette i karantæneområdet. Her skal hun blive, indtil hun er frisk nok til at blive sat ud i det store reservatområde, hvor de andre reddede bjørne lever.

Vi fortsætter arbejdet med at sætte en stopper for de brutale bjørne-hundekampe i Pakistan. Da vi startede vores arbejde i Pakistan for godt 20 år siden, blev der afholdt omkring 1.000 kampe om året. I 2016 blev der afholdt mindre end 10. Og vi stopper ikke, før den sidste bjørn er reddet.

Læs også: Det er slut med Mayas smertefulde dans >>

Læs mere om vores arbejde for at stoppe bjørne-hundekampe >>

Da vi startede vores arbejde i Pakistan for godt 20 år siden, blev der afholdt omkring 1.000 kampe om året. I 2016 blev der afholdt mindre end 10. Og vi stopper ikke, før den sidste bjørn er reddet.

Del i dit netværk:

Pinterest