Bjørn i fare for at blive skudt pga. selfieglade turister

02/07/2018

Det store bjørnereservat, vi finansierer i Rumænien, har fået en ny beboer: En vild bjørn, der var blevet trækplaster for turister. Da bjørnen sårede en turist, ville myndighederne skyde den.

"Jeg er sikker på, at disse mennesker kan lide bjørne, og det er derfor, de ville tage en selfie. Men folk skal huske på, at bjørnen er et vildt dyr."

Emil er en to år gammel bjørn, der plejede at strejfe omkring og lede efter mad i området omkring St. Ana-søen i det centrale Rumænien. Det er et område med mange turister, og Emil var blevet en kæmpe turistattraktion. 

Turisterne prøvede at komme så tæt på Emil som muligt for at tage selfies, og de kunne finde på at råbe og løbe efter ham, hvilket var ekstremt stressende for den vilde bjørn.

Til sidst blev Emil så desperat, at han i maj måned sårede en turist, der forsøgte at tage en selfie med ham. Myndighederne truede med at skyde Emil, med mindre han kunne få et nyt hjem i bjørnereservatet, som vi finansierer i Rumænien.

Emil sårede i desperation en turist, der ville tage en selfie med ham.

”Vi mennesker kan ødelægge et vildt dyrs liv for evigt”

Da vores rumænske partnerorganisation Asociatia Milioane de Prieteni (AMP) ankom til søen, så de en stor gruppe turister plage Emil. De filmede ham og prøvede og tage billeder med ham, og AMP kunne ikke få dem væk. Først da politiet trådte til, opløste gruppen sig.

Emil bliver transporteret til bjørnereservatet. Foto: AMP

Christina Lapis, der er direktør for AMP, siger:

”Folk skal huske på, at bjørnen er et vildt dyr. Jeg er sikker på, at disse mennesker kan lide bjørne, og det er derfor, de ville tage en selfie. Det var ikke af ond vilje. Men vi mennesker skal huske at tænke os om, for ellers kan vi ødelægge et vildt dyrs liv for evigt.”

Nu får Emil et godt bjørneliv i fred for turister

AMP bedøvede Emil og transporterede ham til reservatet. Da han vågnede, virkede han venligsindet, men forvirret over hvor han var. 

Snart Emil blive flyttet fra karantæneområdet og ud i selve det store, naturskønne reservatområde. Her kan han leve et fredeligt bjørneliv, langt fra anmassende turister.

Læs mere om vores arbejde for at redde bjørne i Rumænien >>

Topfoto: AMP