Alkoholiserede bjørne i Sochi fjernet fra restaurant

13/03/2015

Over 130.000 dyrevenner støttede vores underskriftsindsamling til fordel for de to alkoholiserede bjørne i Sochi. Nu har de russiske myndigheder fjernet bjørnene.

I sidste uge bad vi vores støtter om hjælp til at redde to bjørne, som i 20 år har siddet i et lille, beskidt bur på en restaurant i den russiske OL-by Sochi. Vi har fået over 130.000 underskrifter til fordel for bjørnene, og over 22.000 af dem kommer fra danskere.

Vores mål har hele tiden været at få de russiske myndigheder til at fjerne bjørnene fra restauranten og derefter overgive dem til os, så vi kunne give dem et nyt liv i det bjørnereservat, vi finansierer i Rumænien. Vi er nu nået et skridt mod målet: I weekenden konfiskerede myndighederne bjørnene og flyttede dem til et internat i Moskva.

På internatet får bjørnene nu god og nærende mad i stedet for de madrester, de blev fodret med på restauranten. De får ikke længere alkohol at drikke, og der er ikke længere mennesker, der blænder dem med billygter for at få en reaktion ud af dem. Jeg er glad for at vide, at deres forhold er forbedret.

Vi håber stadig på at give bjørnene et mere naturligt liv

Vi fastholder dog vores tilbud om at flytte bjørnene til reservatet i Rumænien. Internatet i Moskva kan ikke tilbyde dem et liv med god plads og smukke naturomgivelser, sådan som vi kan. Retten i Krasnador er stadig i gang med at behandle vores tilbud om at overtage bjørnene. Vi har nu også kontaktet internatet i Moskva og prøver på at overtale dem til at lade os flytte bjørnene til reservatet.

Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark, håber, at bjørnenes rejse til Moskva kun er et lille stop på vejen mod friheden: “Jeg håber virkelig, at bjørne på et tidspunkt kommer ud af burene, så de kan leve resten af deres liv i mere naturlige omgivelser. Det er der, dyrene hører hjemme.”

Det kræver dog, at de russiske myndigheder og internatet i Moskva er villige til at lade os overtage bjørnene og dermed lade dem forlade Rusland. Om det vil ske, står endnu ikke klart, men vi kæmper videre for at få lov til at give bjørnene et værdigt bjørneliv. 

Læs mere om vores arbejde for at:

— stoppe traditionen med dansebjørne og bjørne-hundekampe i Pakistan

— stoppe bjørnegaldeindustrien i Asien

— redde Rumæniens bjørne fra usle forhold i fangenskab.

På billedet: En af de bjørne, vi tidligere har reddet, som i dag lever i tryghed i det rumænske reservat