Tusindvis af geder, får og andre dyr er i fare for at dø i Mongoliet.

Voldsom vinter truer Mongoliets dyr

Nyheder

Vores katastrofeteam er på vej til Mongoliet. Her kom vinteren næsten to måneder for tidligt og har dækket mere end halvdelen af landet i sne. Tusindvis af geder, får og andre dyr er i fare for at dø.

En meget stor del af Mongoliets befolkning lever som nomader på stepperne sammen med deres dyrehjorde. Den tidlige og voldsomme vinter har gjort det svært for dyrene at bryde gennem sneen for at få fat i det græs, der skal holde dem i live de næste mange måneder.

Hvis dyrene dør, vil det være katastrofalt - ikke bare for dyrene selv, men også for deres ejere, der er helt afhængige af dyrene for at overleve.

1018232

Katastrofen har varet over et år

Dyrene er i forvejen svækkede, efter at Mongoliet sidste år var plaget af en ’dzud’ – en ekstremt hård vinter efterfulgt af en meget tør sommer.

Temperaturerne nåede ned på minus 40 grader, og både mennesker og dyr var i fare for at dø af kulde. Sommerens tørke forværrede situationen, for nomaderne kunne ikke samle nok hø eller andet foder til deres dyr til den kommende vinter.

Tæt på en million nomader blev berørt af dzuden, der startede i slutningen af 2015, og mere end en million dyr døde. Vi tog til landet, og sammen med Internationalt Røde Kors hjalp vi med at bygge læskure til de mest udsatte dyr, så de var beskyttet mod kulden. Vi uddelte desuden mælkepulver til nyfødte lam og gedekid og mineralsten til de voksne får og geder. I alt nød næsten 255.000 dyr godt af vores indsats.

1018219

Sådan hjælper vi dyrene og deres ejere

Meterologerne forudsiger, at dzuden fortsætter i Mongoliets nordlige og østlige områder. Tragedien truer derfor dyrene og deres ejere, hvis vi ikke gør noget.

Vi vil sætte ind med hjælp til de mest udsatte dyr, så de kan komme sikkert gennem den lange vinter, og vi vil hjælpe deres ejere med at komme sig over to år med katastrofale vejrbetingelser. Det gør vi ved at uddele pulvermælk, fiskeolie, vitaminer og mineralblokke til næsten 150.000 får, geder, køer og heste.

Vores indsats finder sted i forbindelse med Internationalt Røde Kors’, USAID’s og Mongolsk Røde Kors’ humanitære indsats.

”Vi arbejder alle for at opnå det samme mål. I Mongoliet kan vi ikke hjælpe menneskene, hvis vi ikke også hjælper deres dyr,” siger Enkhjin Garid fra Internationalt Røde Kors.

Vil du vide mere