Vilde dyr lider på mange feriesteder

19/01/2015

Kom med os en tur bag facaden og find ud af, hvordan dyrene bliver behandlet, for at turister kan få taget en tigerselfie, gå tur med en løveflok eller ride på elefanter.

Vilde dyr hører til i naturen - ikke i fangenskab

 Hvert år bliver hundredtusinder af vilde dyr indfanget, spærret inde, lemlæstet og mishandlet – blot for at de kan underholde turister. Mange mennesker kender ikke til mareridtet bag facaden. Læs hvad turiststederne lokker med – og hvordan dyrene har det, når turisterne ikke ser det.

Få taget et billede med en tiger

Tigerunger avles i fangenskab og tages fra deres mødre, når de er nogle uger gamle. De får ofte hevet tænder og kløer ud under store smerter. Voksne tigere gennembankes for at få dem til at adlyde, og når de ikke vises frem for turisterne, sidder de i små, usle bure. Tigerne bliver ofte indavlet, hvilket resulterer i dårligt syn, klumpfødder, ganespalter, misdannede rygsøjler og hjerte-, lunge- og nyreproblemer.

I takt med, at det bliver mere og mere populært at få taget tiger-selfies, stiger antallet af tigere i fangenskab drastisk. 

 

Tigerunge, der bruges til turistbilleder, Thailand.

Gå tur med løver

Løveunger fjernes fra deres mødre kun få uger gamle. De er i menneskehænder dagen lang, og det får mange unger til at tabe pelsen og få diarre og andre sygdomme på grund af kronisk stress og søvnmangel. Når de bliver større, bliver de bedøvet og mishandlet for at få dem til at være så føjelige, at turister kan få taget billeder med dem eller gå ture på savannen med dem.

En del af de voksne løver bliver sidenhen solgt til zoologiske haver eller til rige mennesker, der samler på eksotiske kæledyr.

Rid på en elefant

Elefantunger fjernes brutalt fra deres mødre, når de kun er få måneder gamle. For at få dem til at lystre, bliver de knækket psykisk ved at isolere, sulte og tæske dem. Mishandlingen fortsætter hele deres liv. Elefanttrænerne bruger elefantkroge - køller med skarpe kroge, der kan trænge gennem elefanternes tykke hud – til at kontrollere dem, når de bærer rundt på turister eller optræder i shows.

Omkring 16.000 asiatiske elefanter lider i fangenskab over hele verden. De fleste er ulovligt indfanget fra naturen som små unger.

Se makakaber danse

Hvert år bliver omkring 3.000 makakabeunger revet ud af deres døde mødres arme. Mødrene bliver skudt af krybskytter, for at de kan sælge ungerne. Deres nye ejere tvinger dem til at stå på to ben ved at lade dem hænge i lænker i timevis. De bliver tæsket, indtil de lærer at holde rekvisitter og have tøj på. Makakaberne har konstant stramme kædehalsbånd på, der ofte gnaver sig ind i huden, hvor de giver kroniske smerter.

Mange makakabeunger overlever ikke den brutale træning. De, der overlever, tvinges til at optræde næsten dagligt i 5-10 år, indtil de bliver for store og aggressive og derfor bliver slået ihjel.

Svøm med delfiner

Mange delfiner i fangenskab er indfanget fra naturen. En stor del af dem dør efter kort tid pga. den frygt og smerte, de oplever under tilfangetagelsen. De overlevende delfiner tilbringer resten af livet i klorfyldte svømmebassiner med minimal plads at svømme rundt på. I havet kan de svømme ca. 100 kilometer om dagen. Mange delfiner får mavesår og hjerteanfald, fordi livet i fangenskab er så stressende for dem.

Der er 80 registrerede steder, der tilbyder turister at svømme med delfiner, og et ukendt antal ikke-registrerede steder. Omkring 1.600 delfiner bruges i underholdning over hele verden. 

Nej til vilde dyr i underholdning

Vi vil sætte en stopper for den mishandling og de lidelser, som vilde dyr udsættes for i underholdningens navn. Vilde dyr hører til i naturen, hvor de kan leve et værdigt liv og følge deres naturlige instinkter.

Skriv under på, at underholdning med vilde dyr skal stoppes >>

Læs vores 10 gode råd til en dyrevenlig ferie >>
 

 

Makakaber i naturen

Makakaber i den fri natur.