Vi vil fortælle turister sandheden – inden de bestiller turen

04/10/2014

Tusindvis af vilde dyr lider – blot for at underholde turister. De færreste ved, at de støtter dyremishandling, når de betaler for en ridetur på en elefant eller for at få deres billede taget med en tiger. Vores nye kampagne skal fortælle turister sandheden, inden de bestiller turen.

I dag, den 4. oktober, er det World Animal Day – en dag tilegnet verdens dyr. Vi synes, at det er den perfekte dag at lancere vores nye kampagne, der skal fortælle turister sandheden om, hvordan vilde dyr behandles, for at de kan underholde turister. 

Bag facaden lever mange vilde dyr i fangenskab et helt liv i lidelse. Elefanter fjernes fra deres mødre, når de er helt små, og bliver tæsket med elefantkroge for at få dem til at underkaste sig – blot for at turister kan ride på dem. Tigre holdes indespærret i små bure, hvor de knapt kan bevæge sig – blot for at turister kan få taget et billede sammen med dem.

Rejsebureauer siger stop

Vi har i flere år arbejdet for at få sat en stopper for udnyttelsen af vilde dyr i underholdningens navn og har været i dialog med en række rejsebureauer forskellige steder i verden. 15 hollandske rejsearrangører er stoppet med at tilbyde elefantridning, og det australske rejsebureau Intrepid Travel og STA Travel i USA har ligeledes stoppet alle tilbud om at ride på elefanter og besøge dyreshows.

 

Det danskejede Albatros Travel har ikke bare sagt stop for elefantridning, men går hele linen ud. Bureauets rejser i hele det skandinaviske marked indeholder nu ikke længere hverken udflugter med elefantridning eller nogen anden form for underholdning, hvor vilde dyr indgår. 

Turisterne skal kende sandheden – før de bestiller turen

Rejsebureauerne er dog kun den ene part i sagen. Den anden er turisterne, der efterspørger denne type attraktioner. Vi tror på, at hvis de kendte til dyrenes lidelser, ville de ikke støtte denne grusomme industri. Vores nye kampagne skal fortælle dem sandheden, inden de bestiller turen. 

Vi opfordrer derfor folk til at dele vores video, der fortæller om de lidelser, elefanter udsættes for, for at turister kan ride på dem. Jo flere der ser videoen, jo flere kan træffe et bevidst valg om at vælge elefantridning fra på deres ferie.

Del vores video og fortæl turisterne sandheden, inden de bestiller turen. 

Hvis du vil følge med i, hvor mange mennesker der får sandheden at vide om vilde dyr i underholdningsindustrien, kan du besøge vores kampagneside Inden de bestiller turen.

Bedre beskyttelse af hvalerne

A humpback whale breaching off the coast of Massachusetts

En ambitiøs plan, der sætter fokus på truslerne mod hvaler i verdenshavene, og en mere kritisk tilgang til anmodninger om at måtte foretage ”videnskabelig...